""

Sağlıklı yaşam için yürüdüler « Yeniufuk Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 03:29

Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr Mustafa Kozan, beraberinde İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, hastane yönetimi ve sağlık çalışanları bir araya gelerek, sağlıklı yaşam ve obeziteye dikkat çekmek için yürüyüş düzenlediler.

Sağlıklı yaşam için yürüdüler
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2022 - 16:49

Hastanenin sosyal tesislerinde bir araya gelen sağlık çalışanları farkındalık oluşturmak ve obezite’ye dikkat çekmek için ellerinde sağlıklı yaşamı anlatan pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi.
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr Mustafa Kozan, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanlığı’nın ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Etkinlikleri’ kapsamında, yürüyüş düzenlediklerini söyledi.


Başhekim Kozan, “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Desteleyen İş Yeri Ödülü’ne’ sahip hastanemiz sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesine dikkat çekmek için Hastanemiz Sosyal Tesislerinde yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Obezite sadece ülkemiz açısından değil dünya ülkeleri açısından da tehlike arz etmektedir. Ülkemizde neredeyse her 4 kişiden biri obezdir. Obezitenin tek çaresi yürümek ve hareketliliği arttırmaktır. Pandemide yaşanan kısıtlamalar nedeniyle toplum olarak evlere kapandık. Bu kısıtlamalar nedeniyle maalesef obizete de artışlar oldu. Etkinliğimizi, hem sağlıklı yaşama dikkati çekmek hem de sağlığın önemini anlatma adına hastanemiz sosyal tesislerinde böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu vesile ile katılım sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.