""

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE KAMU HASTANELER BİRLİĞİ « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:16

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE KAMU HASTANELER BİRLİĞİ

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE KAMU HASTANELER BİRLİĞİ
Son Güncelleme :

24 Ocak 2017 - 7:00

Türkiye sağlık alanında artık hizmet alan değil nerdeyse tüm Avrupa’ya hizmet satan bir ülke konumunda.

Bir süreden beri takip ettiğim ve yapılan çalışmalardan da anlaşılacağı gibi Avrupa ülkelerinden hastalar artık tedavi olabilmek umuduyla yollara düşüyor ve ülkemizdeki güzide hastanelerimize ve kıymetli doktorlarımıza başvuruyor.

Yozgat bu konuda her ne kadar biraz geri kalmış olsa da genel durum böyle. Zira genel anlamda bu noktaya kolay gelinmedi. Uzun süren çalışmalar ve özveri üzerine kurulu ekiplerle başarı beraberinde geldi.

Ama başarı arttıkça beklenti arttı ve bu beklentiden Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kuruldu. Kurumun kuruluşu beraberinde bazı soru işaretlerini getirdi. Fakat kısa süre içinde bu soru işaretlerinin yersiz olduğu, yeni oluşan yapının sorunları daha dinamik ve makul ölçütlerde çözülür hale getirdiği ve genel sekreterlikler aracılığı ile yerinden ve hızlı müdahalelerle hasta ve çalışan memnuniyetinin arttıracağı anlaşıldı.

Türkiye gibi devasa büyük ülkelerde böylesi reformları hayata geçirmek kolay iş olmadığı gibi cesaret isteyen iştir, çünkü büyük zorluklar içermektedir.

Görünen, bu zorlukların  oluşturulan bu yepyeni ve dinamik yapı ile kolaylıkla aşılmıştır.  Yapılan tüm düzenlemelere rağmen kaynakların daha verimli kullanılması hususunda bu proje çok büyük atılımlar yapmıştır.

Hastanelerin genel sekreterlik bünyesinde gruplandırılıp, stokların  beraber incelendiği yapı yepyeni bir dinamizm getirmiştir; bununla beraber harcamalar noktasında toplu alımlar gerçekleştirilerek, alımlar daha ucuz ve kaliteli alımlar yapılmıştır. Sonuçta hastanelerimiz daha kaliteli hizmeti daha ucuza sunmuştur.

Başta da belirttiğim gibi konu sağlık alan Türkiye gibi devasa bir ülke ise yapılacak iş büyük güç ve inanç gerektirmektedir.  Hastalarımızın tamamına konforlu ve güzel sağlık hizmeti sunma  noktasında   sürekli çalışan ülkemin sağlık yönlendiricilerinin çalışmalarıyla başlatılan Şehir Hastaneleri projesi uygulamaya konulmuştur.

Bugün yeni olmasından dolayı sorunlu gibi görünse de zaman içinde bu çalışmalarında ne kadar doğru çalışmalar olduğu bir önceki projenin ürünü olan Kamu Hastaneleri Birlikleri gibi başarılı olacaktır.

Şimdi Yozgat’ta Şehir Hastanesinin faaliyete geçmesiyle birlikte Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binaları boş kalmıştır.

Devlet Hastanesi binası gerekli işlemlerden geçirildikten sonra Sağlık Müdürlüğü binası olarak, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binası da yine sağlık alanında yeni birimler kurularak kullanılabilir.

Sağlık alanında Yozgat’ta bir başka eksik husus ise Termal kaynakların sağlık alanı ile entegre bir şekilde kullanılmamasıdır. Bu konuda da işin uzmanları ile görüşülerek, söz konusu kaynakları daha verimli değerlendirmekte fayda olacaktır.

 

  • Karne töreni sırasında başarılı öğrencileri ödüllendirmeyi unutmayarak, ödül verip öğrencileri başarılı olmaya teşvik eden özel eğitim kurumu!
  • Yardım kampanyasını el birliği içinde birlikte yürüterek, toplanan yardımları yerine sorunsuz ulaştıran İlçe!
  • Tarihi Roma hamamında devam eden çalışmaları sürekli olarak takip ederek, yerinde inceleme yapan Başkan!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.