""

SAĞLIKTA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:43

SAĞLIKTA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

SAĞLIKTA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Son Güncelleme :

19 Aralık 2016 - 9:14

Rönesans Holding yöneticileri, basın mensuplarına hastaneyi tanıttı. Daha önce de yapılmıştı benzer şekilde tanıtım toplantısı. Bu kez açılış öncesi son tanıtım toplantısı oldu diyebiliriz.

Çünkü Rönesans İnşaat Hastane Proje Müdürü Mustafa Tibükoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin açılışa hazır olduğunu söyledi.

Rönesans yetkilileri, Yozgat’ın çok şanslı bir il olduğunu söylemişler tanıtım toplantısı sırasında. Ne kadar şanslı olduğumuzu zamanla daha iyi anlayacağız.

Çünkü sağlık alanında bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları bir bir hatırladığımızda şimdiden şanslı olduğumuzu söylememiz mümkün değil.

Fakat Yozgat’ın konumunu ve bina yapılarımızı göz önünde bulundurduğumuzda Rönesans firması buraya çok kaliteli ve lüks bir bina yaptığını peşinen söyleyebilirim.

Sağlık hizmetlerinin de vatandaşa dönüşünün aynı kalitede olduğunu gördükçe O zaman Yozgat’ın şanlı bir İl olduğunu hep birlikte söyleyebiliriz.

Dolayısıyla tanıtım sırasında inşaat sürecinden bahseden Tibükoğlu, 142 bin metrekaresi kapalı alana sahip binayı tamamlarken kaliteye çok önem verdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:
” Planladığımız, söz verdiğimiz gibi mevcut kontrat süresinden yaklaşık 5-6 ay önce hazır hale gelmiş bir bina. Bina tasarlanırken tamamen doğal ışık almasına özen gösterildi. Bitki, peyzaj anlamında çok dikkat edildi. Allah’a şükür kazasız, belasız ciddi bir insan gücüyle bu noktaya gelmiş bulunmaktayız.”
İnşaat sürecinde toplam 14 bin farklı hizmet personeliyle çalıştıklarını dile getiren Tibükoğlu, “Yozgat çok şanslı, hem Rönesans’ın burada olması hem modern kamu-özel ortaklığı olması yönünden. Biz 25 yıl buradayız, kullandığımız tüm malzemeleri birinci sınıf seçerek bu binayı bu noktaya getirdik. En iyi, en kaliteli binayı Yozgat’a kazandırmış bulunmaktayız. Yozgat halkına hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Rönesans Holding Hastane İşletme Müdürü Mehmet Karakuş da verdiği bilgilerde hastanede teknolojinin son sistemi kullanılacağını belirterek, bu hizmetlerin bina bakım, biyomedikal hizmetler, çamaşırhane, güvenlik, temizlik, yönlendirme refakat hizmetleri gibi namedikal servislerden oluştuğu gibi radyoloji, laboratuvar, sterilizasyon, fizik tedavi medikal hizmetlerinin de sunumunda kendilerinin kamunun yanında yer alacaklarını kaydetti.
Hizmet sağlayıcılarının kaliteli, kurumsal firmalar olduğuna vurgu yapan Karakuş, “Onların da desteği ile Sağlık Bakanlığımıza bir partner olma yolundayız. Hastanedeki servis hizmetlerimiz de bütün simülasyonlarımızı tamamlamış durumdayız. Gerçek hasta kabulüne hazır olduğumuzu gördük. Bu noktadan sonra Sağlık Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda açılış tarihini bekliyoruz. Burada sadece mimari ve teknoloji yeterli olmayacaktır. Hizmet kalitesi anlamında da yine Avrupa’nın üzerine çıkma hedefimiz var” dedi.
Yozgat Şehir Hastanesinde, hastanelerdeki klasik ezberciliği bozacaklarını vurgulayan Karakuş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Farklı branşlarda da hastamız bu denli büyük yapıda çok kısa sürede tedavisini alabilsin ve hizmetlerin en kalitelisini zamanında doğru şekilde alabilsin diye refakat personellerimiz bulunacak. Bu gibi farklılıklarımız var. Aynı zamanda tıbbi teknolojide de son teknolojiyi kullanıyoruz. Burada da Türkiye’de ilk cihazlarımız olacak. Steril PC gibi, anjiyografide kullanacağımız cihazların modeli yine Türkiye’de ilk olacak. Sterilizasyon hizmetlerinde en kaliteli cerrahi aletleri direkt kullanıma sunacağız.”

  • FETÖ operasyonları ile mücadelesini sürdüren, bir taraftan da uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan Ekip!
  • Hafta sonu geldiği seçim bölgesinde önemli açıklamalar yaparak, gündemi değerlendiren usta Siyasetçi!
  • Kış mevsiminin sert geçtiği ilçede vatandaşların günlük hayatı kolaylaştırıcı önlemler alarak, sıkıntı yaşanmadığını anlatan Başkan!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.