""

Sarıkaya Belediyesinden Sulusaray eğitimine kitap desteği « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:32

Sarıkaya Belediyesinden Sulusaray eğitimine kitap desteği

Sarıkaya Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bir grup öğretmenin ilçedeki tarihi Roma Hamamı’nın (Basilica Therma) tanıtımı amacıyla yaptıkları “Sarıkaya Masal Gibi” projesi kapsamında hazırlanan 10 adet hikaye kitabından oluşan kitap seti Tokat’ın Sulusaray ilçesi ve bağlı köy okullarındaki öğrencilere dağıtıldı.

Sarıkaya Belediyesinden Sulusaray eğitimine kitap desteği
Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 7:00

Sarıkaya’lı olan Sulu Saray İlçe Kaymakamı Nazlı Demir ilegörüşen Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, hemşerilerinin kaymakam olarak görev yaptığı Sulusaray İlçesi eğitimine 10 adet hikaye kitabından oluşan “Sarıkaya Masal Gibi” kitap setini ilkokullarda okuyan 2.sınıf öğrencilerine hediye etti.
Sulusaray Kaymakamı Nazlı Demir, kendi memleketinin tanıtımı için hazırlanan eserlerin öğrencilere dağıtımının yapılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Demir, “Böyle güzel bir eserin hazırlanması ve ortaya çıkarılmasında büyük emeği olan başta Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel’e ve projeyi hazırlayan ekibe Genel Yayın Yönetmeni Emrah Açıkgöz, Yazarlar Yasemin Köksal, Bekir Köksal, Tolga Cengiz, Şakir Açıkgöz, Aydın Aytekin’e ve Sarıkaya Belediyesine ilçemize sağladıkları destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz.”dedi.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel’de ilçede bugüne kadar ilk defa böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek kitabın ilçenin tanıtımına önemli katkısı olduğunu söyledi. Açıkel, “Hemşerimiz Sulusaray Kaymakamı Sayın Nazlı Demir ile yapılan görüşmede görev yaptığı komşu ilimizin ilçemizi tanıması açısından önem arz edecek “Sarıkaya Masal Gibi” kitabı projesini anlattık. Kendisi de bu projenin doğup büyüdüğü şehrimizin tanıtımı açısından önemli önemli olduğunu ifade etti. Gelecek nesillere de aktarılması açısından kalıcı bir eserin öğrencilerimiz tarafından benimsenmesi son derece önemlidir.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.