""

Sarıkaya, ‘Ben Yoruldum Hayat’ Şarkısını Nasıl Yazdığını Anlattı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:29

Sarıkaya, ‘Ben Yoruldum Hayat’ Şarkısını Nasıl Yazdığını Anlattı

‘Ben Yoruldum Hayat’ şarkısıyla ünlenen Mümin Sarıkaya, katıldığı programda şarkıyı nasıl yazdığının hikayesini anlattı.

Sarıkaya, ‘Ben Yoruldum Hayat’  Şarkısını Nasıl Yazdığını Anlattı
Son Güncelleme :

15 Aralık 2018 - 7:00

‘Ben Yoruldum Hayat’ şarkısıyla ünlenen Mümin Sarıkaya, katıldığı programda şarkıyı nasıl yazdığının hikayesini anlattı.
‘Ben Yoruldum Hayat’ türküsüyle gönüllerde tahta kuran Mümin Sarıkaya, Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa programına konuk oldu. Sarıkaya, ünlenmesinde büyük etkisi olan türküyü nasıl yazdığını da anlattı.
“DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLAYAN İNSANLARA FARKLI BİR TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN ŞARKIYI YAZDIM”
Sarıkaya, canlı yayında dillere destan olan türküsünün hikayesini şöyle anlattı: “Şarkının bu kadar dinleneceğini hiç düşünmemiştim. İnsanın hayatında yorgunluklar olur çileler olur. Bende 30 sene müziğe emek vermiş biriyim. Hayallerimiz isteklerimiz oluyor ama bazı şeyler hemen olmuyor demek ki hepsi toplanmış. Ben 9 Haziran doğumluyum, 8 Haziran’da gece sosyal medyadan doğum günü mesajları gelmeye başladı. Ama ben o gün şarkı yazabilecek psikolojideydim. Bende bu insanlara farklı bir teşekkür edeyim bir dörtlük yazayım dedim.
“FACEBOOK’A KOYDUM ONLARCA İNSAN PAYLAŞMAYA BAŞLADI”
Eve gittim, kalem kendi kendine yazmaya başladı ‘ne oluyor dedim’ 2-3 derken geldi o gün 4-5 yazabilirdim. Sabahta heyecanlandım arkadaşlarımı çağırdım hemen bir keman bir bağlama ne varsa gelin dedim. Sonra çaldık ama beğenmedim şarkıyı. O günde memleketimde İdil Biret’in piyano konseri vardı. Yozgat’ta çok güzel bir salonu vardı orada İdil Hanım’ı dinledik piyanosu falan vardı.
Bende ‘acaba bana bu salonu verirler mi?’ dedim. Sonra sağ olsunlar verdiler. Sonra bir arkadaşımdan rica ettim iki kamera alıp geldi. Sonra çaldık, söyledik Facebook’a koyduk. Her enter’a bastığımızda onlarca insan paylaştı.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Mehmet Rayman 3 Mayıs 2019 / 10:08 Cevapla

ÇIRALI BAĞIN ÜZÜMÜ

al yüreğimi götür
bir ağacın dalına bağla
iki yaprak bir umut yaşarız
gün yazımız buğday tarlası
yanımıza yuva yapmış çalı kuşu

enginden geçiyor
denizlere çıkan yollar
zakkum pembesi gözlerinden
damıtılan acıları benim için sakla
filistin karası çıktı bahtıma

al götür ellerimi
bir kütüğün dalına bağla
salkım salkım üzümlerini yesinler
üzüm kuşlarından daha güzelsin
çıralı bağın üzümü demek sensin

Mehmet Rayman

sevgili editörüm,

ben sarıkaya bebek köyündenim. sorgun da çıkmaya başlayan Çare dergisine ulaşamadım.bu şiirimi sizinle birliklikte onlara yollarsanız sevinirim.hayırlı cumalar,hayırlı ramazanlar diliyorum.sevgilerimle.

Anonim 5 Aralık 2022 / 22:02 Cevapla

Bu şarkı sözleri özden zantur ait bizzat ben şahidim Facebook\′tan çalıp yar yerine hayat koymuşşunuz

Anonim 9 Mayıs 2023 / 17:06 Cevapla

Çok şaşırdım nasıl olabiliyor 😱😱😱 nasıl emek vermiş 🤔🤔

Gülen Atik 1 Haziran 2023 / 17:08 Cevapla

TEK KELİMEYLE YÜREĞİMİ SILATIYOR, GÖZLERİMDEN İKİ DAMLA YAŞ BİTEVİYE AKIP GİDİYOR.