""

Sarıkayalı hayırseverden eğitime büyük destek « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 06:05

Sarıkayalı hayırseverden eğitime büyük destek

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesine Hayırsever Mehmet Altun tarafından yapılacak olan 24 derslikli Türkan Altun ve Av. Mehmet Altun Anadolu Lisesi okul inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Sarıkayalı hayırseverden eğitime büyük destek
Son Güncelleme :

18 Ağustos 2022 - 18:00

Temel atma törenine; Yozgat Valisi Ziya Polat, MHP Milletvekili Ethem Sedef, Sarıkaya Belediye Başkanı Av Ömer Açıkel, MHP İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, MHP Merkez İlçe Başkanı Adem Kızılay, Hayırsever iş insanı Av Mehmet Altun, protokol üyeleri katıldı.
Yozgat Valisi Ziya Polat, burada yaptığı konuşmada eğitim önemine değindi. Vali Polat, “Bereketli bir gün yine en büyük sevdamız olan yarınlarımız olan, umut çiçeklerimiz olan evlatlarımıza en güzel binayı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kimin yaptığı değil neyi yaptığınız çok önemli, hele de okul yapmanız çok daha önemli. Burada hayırseverimiz İstanbul’da çok güzel bir arsayı hibe etti. Sarıkaya’da hayırseverimize arsa verdik ve buraya çok güzel bir modern okul yapılıyor. Burada aslı olan Mehmet amcamız. Mehmet amcamız memleketimizin her tarafında okul yapmıştır. Mehmet amcamız gibi büyüklerimiz olduğu için Rabbimize şükrediyoruz. Bu millet memleketine sevdalı, toprağına, bayrağına ve yarınlarına sevdalı bir millettir. Eğitim kurumlarımızın fiziki altyapısını çok iyi yapmamız lazım. Bu konuda şükürler olsun devletimiz çok güçlü. Sadece bu sene devletimiz Yozgat il genelinde 37 okul yapıyor. İnşallah değerli öğretmenlerimizin çabasıyla da fiziki altyapısı güzelleşen ilimizde eğitim kalitesini hep beraber artırırız. Geçtiğimiz yıllardaki eğitim kalitesinin arttığını biz rakamlarıyla görüyoruz. Tekrar eğitim yuvamızın, Sarıkayamıza, Yozgatımıza ve evlatlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu. / Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.