""

Şaşmaz: Katil Esed acilen durdurlmalı BM derhal gereğini yapmalı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:04

Şaşmaz: Katil Esed acilen durdurlmalı BM derhal gereğini yapmalı

Bem Bir Sen Yozgat İl Başkanı Mehmet Şaşmaz, Suriye’de rejim uçaklarının İdlib’te gerçekleştirdiği kimyasal saldırıyı lanetlediklerini belirterek, “Katil Esed acilen durdurulmalı, BM derhal gereğini yapmalıdır.”dedi.

Şaşmaz: Katil Esed acilen durdurlmalı BM derhal gereğini yapmalı
Son Güncelleme :

07 Nisan 2017 - 7:00

Bem Bir Sen Yozgat İl Başkanı Mehmet Şaşmaz, yaptığı yazılı açıklamada, rejim uçakları tarafından aralarında çocuklarında bulunduğu 100 kişinin öldürülmesi ve 400’den fazla insanında yaralandığı saldırıyı lanetlediklerini belirtti.
Şaşmaz, açıklamasında şunları kaydetti: “İdlib’te Suriye rejim uçaklarının İdlib’te gerçekleştirdiği kimyasal saldırıyı lanetliyoruz. 6 yıldan bu tarafa eli kanlı katil Esed tarafından Suriye’de tam bir soykırım suçu işlenmiştir. Suriye rejimi ve destekçilerinin insanlık suçu kapsamına giren saldırılarına karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni göreve davet ediyoruz”
İNSANLIK BU ZULME KAYITSIZ KALAMAZ
Suriye’de yaşanan vahşet dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. “Uluslararası toplum derhal harekete geçmelidir. Bu vahşete karşı sadece Türkiye değil, bütün ülkeler sorumluluklarını yerine getirmelidir. İnsanlık bu zulme daha fazla seyirci kalamaz, kalmamalıdır”
ESED HİÇBİR ÇİZGİ BIRAKMADI
Başta ABD olmak üzere birçok Batılı ülke kimyasal silah kullanımını “kırmızıçizgi” olarak deklare etmiş “Zalim Esed kendi halkına karşı vahşette aşılmadık hiçbir çizgi bırakmamıştır. Çoluk çocuk demeden onlarca kez kimyasal silahlarla adeta toplu kıyıma girişen bu zalimi durdurmanın zamanı gelmiş ve hatta geçmektedir. Dünyanın gözü önünde alenen savaş suçu işleyen bu cani için Birleşmiş Milletler derhal harekete geçmeli ve gereğini yapmalıdır.”
ESED SAVAŞ SUÇLARI MAHKEMESİNDE
YARGILANMALI
Suriye rejiminin başındaki eli kanlı katil Esed tamamen kontrolden çıkmıştır. Devlet terörü estiren zalim Esed acilen Lahey’de Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanmalıdır. Masum insanların katledilmesi karşısında tepkisiz kalmak, küçücük bebeklerin hayatını esedrejiminin insafına bırakmak, yeni katliamlara davetiye çıkarmak anlamı taşımaktadır. Başta ABD ve Rusya olmak üzere Ortadoğu’da masum çocukların kanları üzerinden çıkar paylaşımına girişen ülkeler, eğer azıcık vicdanları kaldıysa bu katili derhal yargılamalı ve en ağır cezayı vermelidir.”
BU VAHŞETTEN
DESTEKÇİLERİ DE
SORUMLUDUR
İdlib’te ölen masumların kimyasal gazla adeta kuş gibi çırpınarak can verdiklerinde “Bu manzara karşısında gözü yaşarmayan, vicdanı sızlamayanlar tamamen insanlığını yitirmiş demektir. Esed rejimine göz yuman ve destek veren Rusya ve bölge ülkeleri bilmelidir ki; içerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylar hürmetine Adili mutlak olan Yüce Allah, ortak oldukları bu vahşetin bedelini eninde sonunda onlara ödetecektir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.