""

Seçmen adaya göre sandığa gidecek « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:09

Seçmen adaya göre sandığa gidecek

Seçmen adaya göre sandığa gidecek
Son Güncelleme :

03 Kasım 2018 - 7:00

Yerel seçimler yaklaşırken partilerde aday belirleme sürecini hızlandırdı. Siyasi partiler, yaptıkları anketlerin yanı sıra kamuoyunda karşılığı olan, halkın benimseyeceği “aday gösterilirse oyumu kesinlikle verebilirim” diyebileceği bir aday olması üzerinde duruyor. Öylede olması gerekir. Çünkü seçmen kitlesi bu seçimde genel seçimde olduğu gibi partiye değil adaya göre sandık başına gideceğini belirtiyor.

Seçimlere 5 aydan da az bir süre kaldı. Vatandaşlarda merakla adayların isimlerinin açıklanmasını bekliyor. Bu süre zarfında ortaya atılan isimlerin yanı sıra bazı isimlerinde gündeme gelmesi karışık bir durum sergiliyor. Bu aslında partilerdeki yaşanan aday belirsizliklerin millete de yansıdığını gösteriyor. Şöyle ki; adayları belirleyecek olan liderlerdir. Liderler de şuan büyük şehirlere özelikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük illere kilitlenmesi Yozgat gibi illeri ikinci plana atıyor. Mesela, Yozgat’ta sonradan ortaya atılan bir isim bir Melih Gökçek kadar dikkat çekmiyor. Geçenlerde bir kahvede vatandaşlar MHP’den Mehmet Erdemir’in Yozgat’tan aday gösterilebileceğini konuşuyorlardı. Oldukça hararetli yapılan konuşmalar, yan masalardaki oturan vatandaşlarında ister istemez dikkatini o masaya çekiyordu. Böyle bir şeyin olma ihtimali var mı derseniz bana göre çok zor. Ama vatandaş öyle bir konuşuyor ki sanki Erdemir, aday gösterilecek ve belediyeyi kazanacak. İşte adayların netleşmemesi vatandaşın kafasını yeni adaylarla meşgul ediyor.

Yozgat’ta MHP’de olabilecek en güçlü isimler arasında babası Köy Hizmetlerinden emekli, Yozgat’ta eğitim görmüş Sarıkaya Belediyesinde yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Belediye Başkanı Avukat Ömer Açıkel, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fuat Köksal, MHP teşkilatında yetişmiş Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu ve MHP’li önemli bir isim Enver Yeşilkayalı’nın ismini de sayabiliriz. Özellikle Genel Merkez tarafından, yukarıda bahsettiğim isimlerden ikisi üzerinde durulduğu ifade ediliyor.

AK Parti’de ise durum biraz daha karışık. Çünkü ortada mevcut Belediye Başkanı Kazım Arslan var. Arslan’nın belediye olarak devam eden yatırımlarını da göz ardı etmemek gerekir.  Buna yönelikte AK Parti’de aday adaylıklarını açıklayan kişiler sosyal medya aracılığı ile sesini duyurmaya çalışırken bir de aday adaylıklarını açıklamadan gizliden genel merkez nezdinde işini yürütmeye çalışanlar var. Yozgat’ta AK Parti ve MHP’de durum bu şekilde ilerlerken birde CHP ve İYİ Parti faktörü var. Bu faktörü de yabana atmamak gerekir. İYİ Parti ve CHP’nin Yozgat’ta izleyeceği seçim stratejisi belki de Yozgat Belediye Başkanının seçilmesine de etki edecek.

CHP ve İYİ Partinin Yozgat Belediyesini kazanma ihtimali var mı? Diye soracak olsak bana göre de çok zor. İşte olmadığı içinde bu iki partinin izleyecekleri yol son derece önem arz ediyor. Bu bakımdan Belediye’yi AK Parti’den almak için MHP’nin adayını destekleyebileceği kamuoyunda konuşulur oldu.

Genel seçimlerde seçmen adaya değil de partiye oy verirken, yerel seçimlerde aday profili ön plana çıkıyor. Seçim atmosferine girdiğimiz şu günlerde hangi parti adayını daha önce açıklarsa parti içerisinde çekişme ve dedikodulara da son vermiş olur. Yapacağı çalışmalarla yarışa daha erken başlamanın da avantajını yakalar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.