""

Sedef: 30 Ağustos Türk milletinin bağımsızlığı için karar verdiği tarihin adıdır « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 18:29

Sedef: 30 Ağustos Türk milletinin bağımsızlığı için karar verdiği tarihin adıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, 30 Ağustos Zaferinin, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için karar verdiği tarihin adı olduğunu söyledi.

Sedef: 30 Ağustos Türk milletinin  bağımsızlığı için karar verdiği tarihin adıdır
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2018 - 7:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, 30 Ağustos Zaferinin, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için karar verdiği tarihin adı olduğunu söyledi.
Milletvekili Ethem Sedef, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada zafer Bayramının yeni nesle ve gençlere çok iyi anlatılması ve örnek olarak gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Sedef, açıklamasında şunları kaydetti: “Esaretin hiçbir türlüsüne, hiçbir zaman boyun eğmemiş olan asil ve kahraman Türk milletini, öz vatanında tarih sahnesinden silmeye çalışan emperyalist güçlerin saldırısına karşı başlatılan millî mücadelemizin ve istiklâl savaşımızın, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos 1922 günü büyük bir zaferle taçlanması, Türk tarihinde yeni bir dönüm noktası olmuş ve böylece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına giden yol açılmıştır. Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için karar verdiği tarihin adıdır. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle ülkemizin her yerinden birlik beraberlik içerisinde milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuz, bu savaşta Türk Milletinin gücünü ve cesaretini kanıtlamış, kazandığı bu büyük zaferle de ülkemiz tarihine adını yazdırmıştır. Bu büyük zafer yeni neslimize çok iyi anlatılmalı, milletimizin 30 Ağustos ruhu ise gençlerimize örnek olarak gösterilmelidir. Bu vesileyle, büyük zaferin 96. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilerek yüce Türk milletinin ve kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.