""

Sedef: Yozgat’ın kültür ve turizm alanında desteklemesi gerekir « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:47

Sedef: Yozgat’ın kültür ve turizm alanında desteklemesi gerekir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Mecliste; 2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçe üzerine yaptığı konuşmada; Yozgat’ın kültür ve turizm alanında desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Sedef: Yozgat’ın kültür ve turizm  alanında desteklemesi gerekir
Son Güncelleme :

18 Aralık 2018 - 7:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Mecliste; 2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçe üzerine yaptığı konuşmada; Yozgat’ın kültür ve turizm alanında desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Sedef, yaptığı konuşmada, Yozgat’ın jeotermal kaynakları bakımından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Sedef, “Tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyada turizm alanında önemli bir yere sahip ülkemizde son yıllarda yaşanan bazı olumsuzluklar Turizm sektörünü de etkilemiştir. Turizm gelirlerimizde düşüşler gerçekleşmiştir. 2016 yılında yaşanan olumsuzluklardan kaynaklı sektör sorunları kısmen atlatılmış gözükmektedir. Fakat ziyaretçi başına harcama tutarı her yıl giderek azalmaktadır. 2014 yılında 828 dolar olarak gerçekleşen ziyaretçi başına harcama her geçen yıl azalmıştır. Ve geçtiğimiz yıl 681 dolara kadar gerilemiştir. Elbette bu duruma neden olan bölgesel ve küresel durumlar söz konusudur. Fakat hiçbir bahane sığınmadan kültür ve turizm alanında en ideali bulmak için çalışmamız gerekmektedir. Bizler için cennet ülkesinden bir yer olarak gördüğümüz güzel ülkemizi dünya turizm sektöründe en iyi konuma getirmek için turizm elçisi gözüyle baktığımız ziyaretçilerimizin memnuniyeti önemli bir kriterdir. Bunu sağlamak için öncelikle nitelikli eleman yetiştirmemiz gerekmektedir. Özelikle turizm meslek liseleri geliştirilerek sektörün yoğun ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılanabilir hale getirilmesi sağlanmalıdır. Bu nedenle turizm sektörüyle ilgili bazı tedbir ve düzenlemeler yapılması gerekmektedir.”dedi.
TURİZM DENİLDİĞİNDE AKLIMIZA SADECE DENİZ KUM, GÜNEŞ GELMEMELİDİR
Turizm denildiğinde akıllara sadece deniz kum, güneş gelmemesi gerektiğini vurgulayan Seedef, “ Bakanlığın adında yer alan kültür alanı kesinlikle unutulmamalıdır. Kültürel ve tarihi zenginliklerimiz doğru politikalarla turizm alanında mutlaka değerlendirilmelidir. Ayrıca, inanç, sağlık, kongre, spor ve yayla turizmi gibi değer alanlarda ki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek turizm faaliyetlerini her geçen gün artırarak sürdürmemiz gerekmektedir. Geleneksel pazarların yanı sıra yeni pazarlara açılmayı uzak doğu pazarındaki payımızı artırmayı hedeflemeliyiz. Türk kültürü ve sanatının yaşatılması geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla milli kültür endüstrisi oluşturulmalıdır. Özellikle çocuklarımızın kişililiklerinin oluşumu ve kültürel değerlerinin özümsenmesi açısından milli çizgi film endüstrisi geliştirilmeli çocukların bilgisayar oyun vasıtasıyla yabancı kültürlerin etkisinde kalmasının önlenmesi için milli bilgisayar oyunları ve yazılım sisteminin geliştirilmesi gerekmektedir.”diye konuştu.
YOZGAT CİDDİ KAYNAKLARA SAHİPTİR
“Yozgat sağlık kültür turizm alanlarında yaralanabilecek yer altı mineralli sular gazlar iklimsel unsurlar açısından ciddi kaynaklara sahiptir.” diyen Milletvekili Sedef, “Bu kaynaklar; tıp turizmi, kaplıca ve yaşlı bakımı turizmi şeklinde değerlendirilebilir. Yozgat’ımızda bulunan termal kaynaklar, Sarıkaya, Sorgun, Yerköy, Sarykent ve Boğazlıyan ilçelerimizde maalesef boşa akmaktadır. Sürekli göç veren ilimizin ayakta durabilmesi ve göçün engellenebilmesi için kültür bakanlığımızca kamu yatırımları ve özel sektör desteklenerek şehrimize bir katma değer sağlanabilir. Yine Aydıncık ilçemizde muhteşem doğal güzelliklere sahip bir kanyonumuz mevcuttur. Yine sorgun ilçemizde Kerkenes Harabeleri gibi değerlerimizin turizme kazandırılması için adımlar atılmalıdır. Daha öncede ifade ettiğim gibi Yozgat göç vererek küçülüyor. İlimizdeki bu ekonomik daralmanın önüne kültür ve turizm alanında yapılacak yatırımlar ve özel sektöre verilecek destekle bir nebze önüne geçileceğini düşünüyorum. Yozgat’ta ne bir fabrikamız var ne de gençlerimize iş vereceğimiz aş vereceğimiz bir alan var. Ama spora yönlendirebilirsek, sporcu yetiştirmek için çaba sarf edersek eminim Yozgat’tan milli gururumuz olan güreşçimiz Rıza Kayaalp gibi birçok güreşçimizin çıkacağına eminim. “şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.