""

ŞEHİR HASTANESİ VE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM… « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:43

ŞEHİR HASTANESİ VE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM…

ŞEHİR HASTANESİ VE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM…
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat sağlık hizmetlerinde her zaman deyim yerindeyse trenin en son vagonu oldu. Vatandaş, derdine aradığı dermanı sevk yoluyla bulamaya çalıştı. Kimileri yolda hayatını kaybetti kimileri gittiği yerlerde perişan oldu.

“Allah devletimize zeval vermesin, buraların da yokluğunu göstermesin” diyerek, her şeye rağmen dualarını eksik etmedi.

“Sağlıkta Dönüşüm” politikasının devreye konulmasıyla sağlık sisteminde yeniden yapılanmalar vatandaşın adeta umudur oldu.

Hükümet Devlet Hastanelerini daha kapsamlı ve hizmette kaliteyi artırmak maksadıyla özel müteşebbislerle masaya oturarak, modern binalar yapılmak suretiyle “Yap-işlet-devret” modeli” uygulayarak, hizmette kaliteyi en üst noktaya taşıdı.

Bu sistemin ilk adımı Yozgat’ta Şehir Hastanesi oldu. Zira Yozgat’ta Şehir Hastanesi her bakımdan sağlıkta model oldu.

Fakat Yozgat Şehir Hastanesi sektörde yeni olması ve bir takım yenilikler nedeniyle bazı hizmetlerde doğal olarak eksik, noksan ve aksaklıklar vatandaş tarafından tepki gördü.

Sosyal medyada karşılaşılan tepkilerin kimileri başka sebepler yüzünden paylaşılırken, kimileri de alt kademedeki personellerin yetersizliği nedeniyle yaşandı.

Yılbaşı itibariyle hizmet vermeye başlayan Yozgat Şehir Hastanesi yöneticileri, aradan geçen yaklaşık 5 aylık süreyi Cuma günü düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı.

Yozgat Şehir Hastanesinde düzenlenen toplantıda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Yozgat Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel çalışmalar hakkında kapsamlı bilgileri paylaştı.

Bu toplantının ayrıntılarını haberlerde daha detaylı bulacaksınız. Konuyu buradan farklı şekilde ele alacak olursak; Hastane yönetiminin vatandaşa en kaliteli, doğru ve hızlı hizmeti sunmanın gayreti ve çabası içinde olduğunu söylemeliyim.

Fakat yukarıda da ifade ettiğim üzere Yozgat Şehir Hastanesi hizmete girmesinin üzerinden yaklaşık 5 ay gibi bir zaman geçti.

Sağlık sisteminde yeni bir dönem başlamasını artık bir savunma aracı olarak kullanmamak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü 5 ay kısa bir zaman değildir.

Toplantıda yetkililere de söylediğim üzere oto park sorunu başta olmak üzere şirket elemanlarında ve Acil Servis bölümünün de görev yapanların vatandaşı umursamaz davranışları koskoca hastanenin hizmet kalitesini ciddi şekilde etkilemektedir.

Yetkililer her ne kadar bundan sonra sorun yaşanmayacak (!) Olası bir sorun olduğunda vatandaş idarecilerimize veya yöneticilerimize ulaşsınlar, yaşanan sorunları anında çözeriz deseler de sorun yaşanan yerdeki insanların ciddi şekilde hizmet içi eğitimlerden geçmesinde büyük fayda vardır.

Bugünlük konuya nokta koyalım, ilerleyen günlerde aynı konu üzerinde yorumlara devam edeceğimi buradan ifade etmek isterim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.