""

Şehir Hastanesinde “tedaviden daha fazlası” var « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:06

Şehir Hastanesinde “tedaviden daha fazlası” var

Yozgat Şehir Hastanesi’nde hizmet veren Sosyal Hizmet Birimi aracılığıyla, engelli ya da engelsiz olsa da çeşitli nedenlerle desteğe ihtiyaç duyan hastaların tıbbi tedavi dışındaki sorunlarının çözümlenmesine de katkı sağlıyor.

Şehir Hastanesinde “tedaviden daha fazlası” var
Son Güncelleme :

09 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat Şehir Hastanesi’nde hizmet veren Sosyal Hizmet Birimi aracılığıyla, engelli ya da engelsiz olsa da çeşitli nedenlerle desteğe ihtiyaç duyan hastaların tıbbi tedavi dışındaki sorunlarının çözümlenmesine de katkı sağlıyor.
Hastane bünyesinde hizmet veren Sosyal Hizmet Birimi, başta engelliler olmak üzere desteğe ihtiyaç duyan tüm hastaların, tıbbi tedavi dışındaki sorunlarının çözümünde yol gösterici oluyor.
Hastanenin zemin katında hizmet veren Sosyal Hizmet; ayakta ya da yatarak tedavi gören hastaların tıbbi tedaviden etkili bir şekilde yararlanması, sosyal sağlığının korunması ve geliştirilmesi, tedavi sürecinde hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, tedavi sürecini etkileyen psiko-sosyal ve sosyo- ekonomik sorunlarının zamanında çözümlenerek sosyal işlevselliğini yeniden kazanmasında yol gösterici görev üstleniyor.
Hastanın esenliği ve tıbbi tedavi dışındaki sorunlarının çözümlenmesini amaçlayan Sosyal Hizmet Birimi, sosyal hizmet uzmanlarının sorumluluğunda, Sağlık Bakanlığı Tıbbi Sosyal Hizmet Uygulama Yönergesi ile birlikte ilgili diğer mevzuata uygun olarak çalışmalarını sürdürüyor.
ENGELLİ DESTEK
KILAVUZU
Hastane Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel’in önerisi doğrultusuna Sosyal Hizmet Birimi tarafından bir de Engelli Destek Kılavuzu hazırlandı. Hastanenin resmi web sitesinde yayınlanan bu kılavuz, internet erişim olanağı olmayanlar için de basılı hale getirildi. Herhangi bir nedenle Sosyal Hizmet Birimine başvuran hastalara dağıtılan kılavuz, engellilere yol gösterici rehber özelliği taşıyor.
Engelli sağlık kurulu raporlarından engellilere sağlanan maddi desteklere, engellilere sağlanan haklara, malulen emekliliğe kadar birçok konuda kanun maddeleri ile ayrıntılı olarak anlatılan kılavuzda, en güncel bilgilere yer veriliyor.
HANGİ
DURUMLARDA
SOSYAL HİZMET
BİRİMİNE
BAŞVURULABİLİR?
Sosyal Hizmet Birimine, engelli, kimsesiz, terk ve bakıma muhtaç hastalar, sağlık güvencesi olmayanlar, yoksullar, aile içi şidete maruz kalmış hastalar, ihmal ve istismara uğramış çocuk ve kadın hastalar, mülteci ve sığınmacı hastalar, insan ticareti mağduru hastalar, yaşlı, dul ve yetim hastalar, kronik bakım hastaları, psiko-sosyal desteğe ihtiyacı olan hastalar, alkol ve madde bağımlısı hastalar, yabancı uyruklu olup, tedaviden yararlanamayan hastalar, il dışından gelen hastalar başta olmak üzere ihtiyaç duyan herkes başvurabiliyor.
GÜNCEL BİLGİLER
Evde bakım, engelli maaşı, muhtaç aylığı, engelliler için sağlanan kurum bakımı, engelliler için vergi indirimleri ve muafiyetleri, araç alımında ÖTV ve MTV muafiyetleri, özel araç ve gereçlerde KDV muafiyeti, konutlarda emlak vergisi muafiyeti, engelliler İçin kamu kurumları tarafından sağlanan indirim ve haklar, engelli kimlik kartı, belediyenin sunduğu hizmetler, indirimli veya ücretsiz toplu taşıma hizmeti, su faturası indirimi, gıda, temizlik malzemesi yardımları, engellilerin eğitimine yönelik hakları, engelli istihdamı, engelli memur alımları, malulen emeklilik gibi birçok konudaki yeni düzenlemelere, hazırlanan kılavuz aracılığıyla ulaşmak mümkün oluyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.