""

Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 07:26

Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi

Boğazlıyan Kaymakamlığı’nca düzenlenen iftar yemeği şehit aileleri ve gazileri bir araya getirdi.

Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi
Son Güncelleme :

07 Haziran 2018 - 7:00

Boğazlıyan Şeker Fabrikası Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ramazanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Şahin, Boğazlıyan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ergün Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Müftü Mehmet Güler ve Vakıf Müdürü Turan Kaya, katıldı.
Kaymakam Davut Sinanoğlu ve eşi Nurten Sinanoğlu, iftarda davetlilerle yakından ilgilendi.
Kaymakam Davut Sinanoğlu, iftar sonrası yaptığı konuşmada, “Sizleri başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in tam böyle rahmet sofralarından bir tanesinde ve Şehitlerimizin maneviyatları ve sizlerin varlığıyla rahmetin ziyadeleştiği bu Ramazan akşamında saygıyla selamlıyor, Ramazan ayının milletimize, tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini ve nasıl ki bizleri Ramazan ayına ulaştırdıysa Ramazan Bayramına da ulaştırmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, siz yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyor, Gazilerimize sıhhat ve afiyet temenni ediyorum” dedi.
ŞEHİTLİK VE  GAZİLİK BİZİM İNANCIMIZA GÖRE ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVRAMDIR
“Şehitlik ve gazilik bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli kavramlar.” diyen Kaymakam Sinanoğlu, “Bir insanın kendi canını millet, ezan, bayrak, vatan gibi ulvi değerler için feda etmeyi göze alması, bu uğurda mücadele etmesi, yaralanması ve ölmesi karşısında ancak saygı duyulabilir.
Burada iftar soframızı paylaştığımız tüm şehit yakınlarımız ve gazilerimiz kendileri için yapılan hizmetleri yakından biliyorlar. Son yıllarda ve şu anda devletimiz bu konudaki hassasiyetini hiçbir zaman kaybetmemiştir ve kaybetmeyecektir. Bunlar bizim için bir iane değildir, bir lütuf da değildir. Bunlar sadece bizim gecikmeli de olsa yerine getirdiğimiz görevlerimizdir. Ve bu görevlerimizi yerine getirmekle kalmayıp daha iyi şekilde hizmet sunmanın gayreti içinde olacağımızı da ifade etmek isterim. Şehit yakınlığı ve gazilik ûnvanları en büyük şereflerdendir, en büyük iftihar vesilesidir. Devletimiz bununla kalmıyor, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize milletimizin vefasını göstermek için kendilerine her alanda çok önemli imkânlar sağlamaktadır. Şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerinin ve gazilerimizin eğitimden istihdama, sağlıktan iaşelerine kadar hiçbir konuda mağdur olmamaları için gereken her türlü tedbir alınmaktadır. Memnuniyetle müşahade ediyorum ki şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz bu sıfatın yüklediği çok önemli bir sorumluluk bilincinde olarak bu sıfatın vakarına yakışır bir şeklide ve ülkenin ulvi değerlerinin sembollerini temsil ettiklerinin farkında olarak hareket etmektedirler. Bizim inancımızda şehitlik ve gazilik iki güzelden biri olarak kabul edilir. Bugün burada iki güzelden birine mazhar olanların yakınları ile diğerine mazhar olanların bizzat kendileriyle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, Ramazan ayını, bu mübarek günlerin manevi önemine uygun bir şekilde değerlendirmemiz temennisiyle şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olunuz.”diye konuştu.
BAŞSAVCI DİLSİZ: KAPIMIZ HER
ZAMAN AÇIK
Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz ise şehit aileleri ve gazilere kapılarının her zaman açık olduğunu vurguladı.
Başsavcı Dilsiz, “Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde, Vatan ve Bayrak uğruna yüreğini ve cesaretini ortaya koyan, gözünü budaktan sakınmayan kahraman şehitlerimiz ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.