""

Şehit anneleri unutulmadı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:52

Şehit anneleri unutulmadı

Yozgat Bozok Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından şehit ailelerine yönelik anneler günü programı düzenlendi.

Şehit anneleri unutulmadı
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi Konukevi ve Sosyal Tesislerinde düzenlenen etkinliğe, Şehit Aileleri, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, eşi Beyza Karacabey, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın eşi Dilek Yurtnaç, il protokol eşleri ve diğer davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey: “Bizim kültürümüzde her gün Allah’ın yarattığı güzellikleriyle ve muteber sorunlarıyla önemli gündür.Ancak bazı günler belki unuttuğumuz değerleri hatırlamak adına bizi uyarmak için kutlanıyorsa bizim için önemli atfedilebilir.Bizim kültürümüzde anne kainattaki en önemli varlıktır ve onun hatırı bir günde kutlanılmaz,365 gün 24 saat anne her zaman annedir ve anneye her zaman hürmet ve saygı gösterilmelidir.Yüce AllahKur-anı Kerimde annelerinize onların talepleri karşısında öf bile demeyin buyuruyor. Son peygamberin bir sözü anneleri anlatmak için oldukça önemlidir ve anne için söylenmiş başka bir söze de gerek yoktur.Cennet annelerin ayakları altındadır. Bir manada anne olmak cenneti peşin peşin kazanmaktır.Dolayısıyla bu kıymete haizhanımefendiler ne mutlu ki sizler böyle bir müjdeyemuhatapsınız. Bizim inancımızda şehitlik peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebedir ve kıyamet günü sorgusuz cennete girecekler yine şehitlerdir. Anne olmak cenneti hak etmektir; şehit annesi olmak ise iki kere cenneti hak etmektir. Şehit aileleriyle bizi bir araya getiren üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’ne teşekkür ediyor tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Bozok Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek PandırAnneler Günü’nün evrensel bir gün olduğunu belirterek : “Dünyada milyonlarca anne bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılmaktadır ve dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Her şeyin en iyisini bilen onlardır. Cennetin anahtarı onlardır. Nur yüzüyle dünyayı aydınlatan ve ruhu mübarek olan yine onlardır. Bu programa katılımlarıyla bizi mutlu eden başta şehit ailelerimize çok teşekkür ediyor tüm annelerin anneler gününü kutluyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey’in eşi Beyza Karacabey şehit aileleri ve protokol üyelerine günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.