""

Şehit Hamza Uludağ Anaokulu açıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:12

Şehit Hamza Uludağ Anaokulu açıldı

Sorgun Şehit Hamza Uludağ Anaokulu, öğrencilerin eğitim standardını yükseltmeye yönelik hazırlanan projelerin tamamlanması ile bölgenin en modern anaokulu haline geldi. Ayrıca projeler sonrasında Avrupa standartlarında eğitim verilecek.

Şehit Hamza Uludağ Anaokulu açıldı
Son Güncelleme :

20 Kasım 2018 - 7:00

Sorgun Şehit Hamza Uludağ Anaokulu tarafından yürütülen, anaokulu öğrencilerinin eğitim standardını yükseltecek projelerin açılışı yapıldı. ORAN Kalkınma ajansı tarafından Kentsel ve Sosyal Altyapının iyileştirilmesi Mali Destek Projesi ve TANAP Sosyal ve Çevresel yatırım programları kapsamında finanse edilen 2 ayrı projenin uygulamasının tamamlanmasının ardından projelerin açılışı gerçekleştirildi. Proje açılışına İlçe Kaymakamı Mustafa Altınpınar, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz, okula adının verildiği Şehit Hamza Uludağ’ın eşi ve çocuğu, daire müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ORAN’DAN BÜYÜK DESTEK
Açılışta projeler kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verildi. ORAN Kalkınma Ajansı tarafından ”Sorgun İlçesinde Montessori Eğitim Merkezi Kurulması” adlı proje ile okulun iç mekânında fiziksel iyileştirmeler, 4 sınıf 8 şubenin Montessori eğitim materyalleri ile donatılması ve 25 öğretmene Montessori eğitimi verilmesi faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.
BİR DESTEK DE
TANAP’TAN
TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında gerçekleştirilen “Okulumun Bahçesi Eğitim Parçası” adlı proje ile okulun bahçesi tamamen düzenlenerek Montessori eğitimine uygun olan ahşap oyun alanları ile donatıldı. Ayrıca, ilçede ilk olan trafik eğitim alanı oluşturuldu. Yine proje kapsamında, bahçenin çimlendirilmesi çocuklar için eğlenceli ve öğretici oyun alanlarının oluşturulması faaliyetleri gerçekleştirildi.
Sorgun Şehit Hamza Uludağ Anaokulu Müdürü Fevzi Güçlü ise projelerin hayata geçmesinde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
PROJE,
İÇANADOLU’DA TEK
Proje ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Mustafa Altınpınar da, uygulanan projenin bölgemizde ilk olduğunu belirtti. Altınpınar daha önce bu kadar kapsamlı bir Montessori eğitimi veren devlet okulunun bölgemizde olmadığını söyledi. Altınpınar “Hizmete açılan bu eğitim yuvasının ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olması diliyorum. Projenin başından sonuna kadar her aşamasında özverili bir şekilde çalışan proje ekibini de ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.