""

Şehit Uzman Çavuş dualarla son yolculuğuna uğurlandı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 08:31

Şehit Uzman Çavuş dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde devam eden terör operasyonu sırasında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Peker, memleketi Yozgat’ta dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş dualarla  son yolculuğuna uğurlandı
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2017 - 7:00

Şehit Uzman Çavuş Peker’in cenazesi önce helallik için baba ocağına götürüldü. Daha sonra Cumhuriyet Meydanında Şehit Peker için Cenaze Töreni düzenlendi. Törende şehidin eşi Sema Peker’in Türk bayrağına sarılı şehidin naaşına sarılarak ağıtlar yakması yürekleri dağladı. Acılı eş, “Ben sana daha doymadım, beni bırakıp nereye gidiyorsun. Gamzelerine bakmaya doyamadım. Emanetine sahip çıkacağım.”diyerek ağladı.
UZMAN ÇAVUŞ OLAN İKİZ KARDEŞİ ŞEHİDE SON GÖREVİNİ YAPTI
Törende şehidin doğuda görev yaptığı silah arkadaşları ve Şehidin Uzman Çavuş olan ikiz kardeşi şehidi yalnız bırakmayarak son görevlerini yerine getirdiler. Törende şehidin kendisi gibi Uzman Çavuş olan kardeşinin metanetini koruması ve dik durması hain terör örgütü PKK’ya en büyük mesaj oldu.
İl Müftüsü Saik Sezik tarafından öğle namazına müteakip kıldırılan cenaze namazı sonrası Şehit Gökhan Peker, dualar ve tekbirler eşliğinde Yozgat Şehitliğinde toprağa verildi.
Törene, Şehit Peker’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, siyasi parti il temsilcileri, şehidin birlikte görev yaptığı silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.