""

Kenevir konuşuldu « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 16:35

Kenevir konuşuldu

Yozgat Bozok Üniversitesinde endüstriyel kenevir alanında sektörel buluşmaları devam ediyor.

Kenevir konuşuldu
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2021 - 16:36

İnfima Holding İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz ve beraberindeki heyet üniversitemizi ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Güngör Yılmaz ile işbirliği önerilerini paylaşarak fikir alışverişinde bulundu.


Ziyarette Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Temel Bilimler ve Sağlık Anabilim Dalında çalışmalar yürüten Öğretim Elemanları da hazır bulundu.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, endüstriyel kenevir alanında sektörle işbirliği görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. İnfima Holding İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz ile bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Yaptığımız görüşmeler kenevire dayalı sanayi sektörünün Yozgat’ta konuşlanması adına çok önemli. Kenevir alanında Üniversitemizin yaptığı çalışmaları yerinde görmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla İnfima Holding İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz Üniversitemizi ziyaret etti. Kendilerine ve heyetine çok teşekkür ediyorum.” dedi.


İnfima Holding İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz ise kendilerini kabulden dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a teşekkür etti ve şunları söyledi: “Firma olarak kenevir üzerine geliştirilen ürünlere ilgiliyiz ve bu alanda ürün geliştirme çalışmaları yapmak hedefindeyiz. Kenevirin yanı sıra tıbbı aromatik bitkilerden elde edilecek etken maddelerden sindirim sistemi, psikiyatri, hücre onarıcı sitemler ve kişisel bakım ürünleri konusunda çalışmalar yapmak istiyoruz. Bugün yapıtığımız görüşmenin devamı niteliğinde Ağustos ayı içerisinde yine Sayın Rektörümüzün başkanlığında bir araya gelerek bir yol haritası belirleyerek neler yapabiliriz kararlaştıracağız.”
Ziyaret sonrasında heyet, Kenevir Araştırma Ekim alanlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN