""

SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİ YOZGAT’TA BULUŞACAK « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:28

SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİ YOZGAT’TA BULUŞACAK

Yozgat ekonomisine önemli katkı sağlayan Yozgat 8.Tarım ve Hayvancılık Fuarı Perşembe günü kapılarını açıyor. 158 Firmanın katılacağı fuar Pazar gününe kadar misafirlerini ağırlayacak. Fuar’da 60 Milyon TL ticaretin dönmesi bekleniyor.

SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİ YOZGAT’TA BULUŞACAK
Son Güncelleme :

18 Nisan 2017 - 17:23

İlimizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan fuar sektöründe Türkiye’de büyük prestij sahibi olan Yozgat 8. Tarım ve Hayvancılık Fuarı otel, restoran ve nakliye firmaları gibi Yozgatlı işletmelerin yüzünü güldürecek.
Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı 20 Nisan Perşembe günü kapılarını 158 katılımcı firma ile açacak. Fuar 23 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Türkiye genelinden 94 yabancı firmanın katıldığı fuara Yozgat ve ilçelerden de 64 yerli firma ürünlerini sergileyecek. İki salon ile hizmet verecek olan Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı, toplamda 23 bin metrekare alanda ziyaretçilerini ağırlayacak. Komşu illerden ve Yozgat ilçelerinden gelecek olan misafirlerle birlikte fuarda 60 Milyon TL ticaret hacminin oluşması bekleniyor.
Yozgat ekonomisi için oldukça önem taşıyan fuar yerli işletmelerinde yüzünü güldürmeye devam ediyor. Şehir dışından gelen firmaların otellerde konaklamaya başlaması ile otel doluluk oranları oldukça yüksek rakamlara ulaştı. Restoran sahipleri ise gelecek olan hem firmaların hem misafirlerin ilde doluluk oranını arttırdığını söyleyerek hazırlıklarını arttırdıklarını dile getirdiler. Fuar alanına yerleşmek için gelen firmalar nakliyecilerinde yüzünü güldürdü. Fuar’ın açılışı Perşembe günü saat 12’de bürokratların katılımı ile gerçekleşecek.
Fuarı düzenleyen Kobi Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Tokat, yaptığı açıklamada tüm Yozgatlıları fuar alanında görmek istediklerini belirtti.
Kobi Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Tokat, “Tanıtımına özel önem gösterdiğimiz Yozgat’ımızın önemli markası olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 8.’sini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu sene komşu illerimize de giderek davet ettik. Tanıtımın Sadece Yozgat’la sınırlı kalmasını istemedik. Konya, Kayseri, Kırıkkale, Çorum, Tokat, Sivas, Kırşehir, Samsun gibi illerimizden de misafirlerimiz fuarımızı ziyaret edecek. Geçen yıl 128 bin kişinin katıldığı fuarımıza bu sene 140 bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi. Kobi Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Tokat, “Hazırlıklarımız tamamlandı. Firmalarımız yerleşke alanlarında stantlarına geçtiler. Bu fuarda 60 Milyon TL ticari hacim oluşmasını bekliyoruz. Köylülerimiz ve çiftçilerimiz bu fuarı dört gözle bekliyor. Türkiye’nin en önemli Tarım markalarını bu çatı altında toplamak ilimiz adına çok önemli bir olay. Toplamda iki salon ve açık hava olmak üzere 23 bin metrekare’de hizmet vereceğiz. Dönecek olan ticaret sadece fuar alanı içerisinde sınırlı kalmayacak. Gelen misafirlerimiz şehir merkezimizi de gezeceklerdir. Bu da şehrimizin ekonomisine dört gün boyunca önemli bir katkı sağlayacak. Otellerimiz neredeyse tamamen doldu. Nakliye firmalarımızın biri gidiyor biri geliyor. 140 bin kişinin 4 gün boyunca ilimizde gezmesi bile bir katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
Kobi Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Tokat, “Sadece çiftçiler için değil, tüm vatandaşlarımız bu fuarda aradıklarını bulacaklardır. Künefeden peynire şehirlere özel lezzetlerde fuarımızda olacak. Ben özellikle Yozgatlı vatandaşlarımızı bu fuarda görmek istiyorum. Bu önemli ekonomik faaliyeti yerinde görmeleri bizi memnun edecektir. Fuarımız Türkiye’de önemli bir yere sahip. Özellikle fuar sektöründe firmalarımız ilimizde ki fuara ayrı bir önem gösteriyor. Yozgat’a ve Yozgatlıya hayırlı olmasını diliyorum. Umarım en iyi şekilde ilimizin tanıtımını gerçekleştirmiş oluruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.