""

Şerefli güven tazeledi « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:00

Şerefli güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesinin 5. Olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Kenan Şerefli yeniden seçildi.

Şerefli güven tazeledi
Son Güncelleme :

12 Kasım 2018 - 7:00

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesinin 5. Olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Kenan Şerefli yeniden seçildi.
Ser Otel’de yapılan olağan gelen kurul toplantısına Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ,Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı Celal Köse, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, İş-Kur İl Müdürü Taner Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün katıldı.
Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Kenan Şerefli, 4 bin üyelerinin bulunduğunu söyledi.
Şerefli, Merkez ve İlçelerde, Üniversite ve KYK’larda yetkili sendika olduklarını belirtti.
Eğitim-Bir-Sen olarak kamusal alanda hizmet sendikacılığı yürüttüklerini kaydeden Kenan Şerefli, “Bu kapsamda kangrene dönüştürülüp milletin moralini bozan başörtüsü meselesinin çözümü, 8 yıllık kesintisiz eğitim ve katsayı zulmünden vazgeçilmesi, Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi’nin temel dini bilgiler derslerinin okullarda okutulması, Milli Güvenlik dersinin kaldırılması, öğretmenlere nöbet ücretinin verilmesi. Doçentlik jürisinde görev alanlara ücret verilmesi, geliştirme ödeneğinin hayata geçirilerek, süresinin uzatılması, 4C’lilerin 12 ay istihdam edilmesi ve ardından kadroya geçirilmesi, sınav ücretlerinin artması, emekli maaş ikramiyesine özel artış yapılması, taban aylığına mahsus zam alınması, Cuma namazı ve Hac izninin kamu mevzuatına dahil edilmesi, helal gıda sertifikasının kamu kurumlarında gündeme gelmesi, öğretmenlerin özel hizmet tazminatlarının artırılması başta olmak üzere, pek çok kazanımda mücadelemiz, etkimiz, atılan doğru adımlarda katkımız, yasakların kaldırılmasında emeğimiz, sorunların çözülmesinde alın terimiz, haksızlıkların giderilmesinde çabamız vardır. Çabamız, mücadelemiz hiçbir zaman kamusal alanla sınırlı kalmamıştır. 27 yılı geride bırakan Eğitim-Bir-Sen müreffeh bir Türkiye hayali ile ülkemizin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye geçmesinde örgütlü gücüyle her zaman destek vermiş, mücadeleden geri durmamıştır. Değerler hareketinin temsilcileri olarak bizler, geçmişte 28 Şubat’ın zulmüne haklı olmanın verdiği güç ve güvenle karşı durduk. 15 Temmuz işgal girişimine hiç düşünmeden, tereddüt etmeden alanlara çıktık. Başta terör ve savaş olmak yerel, bölgesel ve küresel ölçekte hak ve özgürlük ihlallerine karşısı sesimizi hep yükselttik. Ülkemizin en zor sıkıntılı zamanlarında içimize kök salmış inancımızla cehalete karşı bilginin, yasaklara karşı özgürlüğün, zalime karşı mazlumun, darbecilere karşı milli iradenin yanında yer aldık.
Bizimkisi bin yıllık aklın, ruhun, vicdanın, imanın, irfanın, özgürlüğün, emeğin direnişidir. Bundan sonra da kadim medeniyetimizi temsil etmeye, ülkemiz ve eğitim çalışanlarımız için mücadele devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.