""

Şerefli: Sendikamız, kamu çalışanlarının gür sesi, gören gözü olmuştur « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:39

Şerefli: Sendikamız, kamu çalışanlarının gür sesi, gören gözü olmuştur

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir –Sen) Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası olan Eğitim Bir-Sen’in kamu çalışanlarının gür sesi, gören gözü, işiten kulağı olduğunu belirterek, bunu da kamu çalışanlarının yararına elde ettiği kazanımlarla ispat ettiğini söyledi.

Şerefli: Sendikamız, kamu çalışanlarının gür sesi, gören gözü olmuştur
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2017 - 7:00

Eğitim Bir- Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, beraberinde Başkan Yardımcısı Selçuk Doğandemir ve sendika üyeleri ile birlikte Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.
Şube Başkanı Şerefli, kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada, sendikalarının 25 yıldır sürdürdüğü soylu mücadele sonucunda Eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olduğunu ve eğitim çalışanlarının gösterdiği teveccühle Türkiye’nin en büyük sendikası olma unvanını taşıdığını vurguladı.
ÜLKE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ
YOZGAT’TA DA 3 BİN 908 ÜYE SAYISI İLE EN BÜYÜK
SENDİKAYIZ
Şerefli, “Eğitim Çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi veren, oluşturduğu kendi dinamizmi ile medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı seçen Eğitim-Bir-Sen, Ülke genelinde olduğu gibi ilimiz Yozgat genelinde de 3 Bin 908 üye sayısı ile en yakın sendikaya 2 Bin 374 üye fark atarak Eğitim Hizmet kolunda yetkili sendika olma unvanını devam ettirmektedir. Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısralarında altı çizilen kararlılık ve azimle Bugün Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası olan Eğitim Bir-Sen, kamu çalışanlarının gür sesi, gören gözü, işiten kulağı olmuş, bunu da kamu çalışanlarının yararına elde ettiği kazanımlarla ispat etmiştir. Bunun ötesinde, Ülkemizin en büyük emek hareketi Eğitim Bir-Senliler olarak bizler sorumluluğumuzun sadece kamusal alanla sınırlı olmadığının bilincindeyiz.” diye konuştu.
ÜLKEMİZİN
DEMOKRATİKLEŞMESİNE,
ÖZGÜRLEŞMESİNE DAİME DESTEK
OLDUK
Sendika olarak ülkenin demokratiklşemesine, özgürleşmesine daima destek olduklarını vurgulayan Şube Başkanı Şerefli, “ Bu anlamda Ülkemizin demokratikleşmesine, sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkıda bulunacak çalışmalara daima destek olan sendikamız, Türkiye’nin değişim sürecinde, askeri ve sivil vesayetlerin karşısında takındığı tavırla her zaman millet menfaatini gözetmiş, mazlum ve mağdurların yanında olmuştur. Bizler Eğitim Bir-Sen’liler olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının demokrasilerin vazgeçilmez bir parçası olduğuna ve gerekliliğine inanıyoruz bu anlamda alanlarda yarış içinde olduğumuz sendikaları da demokrasinin bir zenginliği olarak görüyoruz. Bu demokratik yarışta sendikal varlığımızın sebebi olan Eğitim-Bir-Sen’in asil üyelerine bizlere verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı şükranlarımızı sunuyor. Bundan sonrada üyelerimizin bizlere vereceğiniz güçle 2017 Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek olan Toplu Sözleşme Masası’nda temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiğimiz kazanımları artırarak devam ettireceğimize inanıyoruz.
Ayrıca Eğitim-Bir-Sen’li olmanın sorumluğunu ve çalışkanlığını sergileyerek alanlarda hak, özgürlük ve emek mücadelesini yürütürken, aynı zamanda da Millet İradesini daim kılarak, Hak’ı yüceltmek gibi soylu bir davanın neferi olarak ilimizde yetkiyi farklı ve tarihi bir farkla elde eden il, ilçe, Üniversite Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerimize dava arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. “ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.