""

Serinleten hava yağışla geldi « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 00:05

Serinleten hava yağışla geldi

Yozgat’ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yağışla birlikte yerini serinlemeye bıraktı.

Serinleten hava yağışla geldi
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2022 - 19:29

Bazı bölgelerde etkili olan sağanak yağış dün akşam saatlerinde Yozgat’ta da etkisini gösterdi. Vatandaşlar yağışın rahmet, bereket olduğunu belirterek, “Yozgat iklim bakımından sert bir havaya sahip. Yaz aylarında başka illerde sıcaktan yatılmazken bizim memleketimizde geceleri yorgansız yatarsan üşürsün. Fakat Ağustos aylarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bizleri bunalttı. Yağmurun yağması ile birlikte Allah’a şükür bir nebze olsun Yozgat yeniden esas kimliğine büründü. Bu yağışlar çiftçilerimiz için berekettir. Ayrıca şehrimizin de su sıkıntısı yaşamaması için yağışa ihtiyacımız var. İnşallah bu yağışlar devam eder.” dileklerinde bulundu.
YAĞMUR ÇEKEREK İLÇESİNDE DE ETKİLİ OLDU
Öte yandan sağanak yağış Yozgat’ın ilçelerinde de etkili oldu.
Çekerek ilçesinde aniden bastıran ve yaklaşık yarım saat süren dolu ve sağanak yağış sele dönüştü. Yollar göle dönerken araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. İlçe merkezinde Yeniyol Mahallesi’nde dere yatağında taşkınlar meydana geldi. Fırtına nedeniyle elektrik arızaları oluştu. İlçenin bazı bölgelerine kısa süreli elektik verilemedi. Ahırlarda bulunan samanlar ise selde zarar gördü. Bayındırhüyük ve İsaklı köylerinde ise dolu yağışı nedeniyle pancar ekili arazilerde zarar meydana geldi.
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bazı bölgeler için yağış uyarısında bulundu. / Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.