""

Servis soförlerine eğitim semineri verildi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 07:52

Servis soförlerine eğitim semineri verildi

Akdağmadeni’nde taşımalı servis şoförlerine eğitim semineri verildi.

Servis soförlerine eğitim semineri verildi
Son Güncelleme :

06 Aralık 2016 - 7:00

Akdağmadeni Öğretmen Evinde yapılan toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş İsmail Oysal, Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Dr. M.Feride Tan Ceylan ve servis şoförleri katıldı.
Toplantıda açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan, servis şoförlerine trafikte uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Ceylan, “Öğrencilerimizin okullarına daha güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak hem de servis şoförlerimizi bilgilendirmek amacıyla bu semineri düzenledik. Seminerde şoförlerimize uymaları gereken kurallar hakkında açıklamalarda bulunup araçlarında bulunması gereken donanımlar hakkında bilgiler aktardık. Şoförlerimizin de sorunlarını dinledik, fikir alışverişinde bulunduk. Servis şoförlerimiz kurallara uyacak.
Öğrencilerimizin de koltuklarında emniyet kemerini bağlayarak yolculuk yapmaları gerekiyor. Servis şoförlerimiz öğrenciye örnek olmak zorunda, kıyafeti temiz, araçta kesinlikle sigara içilmemesi ve argo kelime konuşmaması gerekmektedir. Araçta kesinlikle kesici alet bulundurulmayacak.
Öğrenci servislerimizde kesinlikle yolcu olmayacak. Src belgesi olmayan servis şoförlüğü yapmayacak.” dedi.
İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş. İsmail Oysal, taşımalı öğrenci taşıyan minibüslerin kurallara uyması gerektiğini ve öğrenci taşınan araçlara kesinlikle yolcu almamaları gerektiğini söyledi.
Oysal, servislerin arkasında okul taşıtı yazması ve dur lambasının olmasının zorunlu olduğunu, ruhsatta geçen yolcu sayısından fazla yolcu almamaları hususunda şoförlere uyarılarda bulundu.
Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru M. Feride Tan Ceylan, ise şoförlere ilk yardım hakkında bilgiler verdi. Bazı ilk yardım pozisyonlarını uygulamalı gösterdi. Ceylan, ilk yardımın doğru ve düzgün yapıldığında hayat kurtardığını, kaza anında önce güvenlik almanın ve sonra 122 servislerine haber vermenin gerektiğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.