""

Şeyhzade Ahmet Efendi için Mevlit okutuldu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:27

Şeyhzade Ahmet Efendi için Mevlit okutuldu

Yozgat’ın manevi simgelerinden olan “Şeyhzade Ahmet Efendi” ölümünün 15. Yıl dönümünde Sorgun’da düzenlenen Mevlid-i Şerif programı ile anıldı.

Şeyhzade Ahmet Efendi  için Mevlit okutuldu
Son Güncelleme :

11 Ocak 2017 - 7:00

Sorgun Garajlar Yeni Cami’de düzenlenen programa, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ahmet Şevki Ergin Kültür Vakfı Başkanı ve Şeyhzade Ahmet Efendinin oğlu Dr. Ali Şakir Ergin, İlçe Müftüsü Hasan Görer ve vatandaşlar katıldı.
Mevlid-i Şerif okutulmasının ardından Dr. Şakir Ergin, babası merhum Şeyhzade Ahmet Efendinin 2002 yılında 96 yaşında ebediyete intikal edinceye kadar ilim ve irfan dünyasına mihmandarlık yaptığını, yaşayışının insanlara hep iyi bir örnek olduğunu söyledi. Şakir Ergin, “O bir manevi miras bıraktı. Bizi yetiştiren, bu günlere ulaştıran, bize duygu ve inancı bağışlayan büyüklerimiz, o manevi mirasını sonsuza kadar yaşatmak gayesiyle Allah rızası için yola çıktık.” diye konuştu.
Konuşmanın ardından programı İlçe Müftüsü Hasan Görer’in duasıyla sona erdi. Daha sonra Ahmet Şevki Ergin Kültür Vakfı Sorgun Temsilciliği tarafından vakıf binasında cami cemaatine yemek ikram edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.