""

SGK borç yapılandırma süresini kaçıranlara müjde « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 18:52

SGK borç yapılandırma süresini kaçıranlara müjde

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, Yeniden yapılandırma kapsamında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybeden vatandaşlara ikinci bir şans getirildiğini belirterek, haklarını kaybeden vatandaşlar içinödemelerin Mayıs ayı sonuna kadar yapabileceğini söyledi.

SGK borç yapılandırma süresini kaçıranlara müjde
Son Güncelleme :

19 Ocak 2017 - 7:00

SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada yeniden yapılandırma kapsamında vergi ve SGK pirim borcunu yatıramayan vatandaşlara ödeme süresinin Mayıs ayı sonuna kadar uzatıldığı müjdesini verdi.
Bulut, “ Yeniden yapılandırma kapsamında geçtiğimiz Kasım ve Aralık aylarında vergi veSGK prim ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybedenlere ikinci bir şans getirdiklerini belirterek, haklarını kaybedenlerin, ödemelerini Mayıs ayı sonuna kadar yapabileceğini bildirdi. Bazı vatandaşların geçen Kasım ve Aralık aylarında ödenecek tutarları farklı nedenlerle ödeyemediklerini belirten Bulut, Kasım ayında vergi, aralık ayında SGK primini ödeyen vatandaşlarımız için ocak, şubat, mart ve nisan aylarına tekabül eden vergi veya SGK prim ödemelerinin hepsini mayıs ve haziran aylarına ertelendiğini. Bu erteleme, ertelenen aylardaki ödemelerin topluca mayıs veya haziran ayında yapılacağı anlamına gelmiyor. Vatandaşlarımız önümüzdeki 4 ay ödemeleri gereken yeniden yapılandırma taksitlerini mayıs ve haziran itibariyle ileriye dönük 4 ay süreyle ödeme imkanına kavuştular.”dedi.
Ocak ile Mayıs ayı arasındaki dönemde erteledikleri taksit ödemelerinden faiz alınması söz konusu olmadığını ifade eden Bulut, “Taksitlerini ödemeyen vatandaşlarımız mayıs veya Haziran ayında vergi ve SGK primlerini peşin ödemeyi tercih ederlerse bu vatandaşlarımızın peşin ödeme indirimlerini de koruyoruz.
Daha önce peşin ödeme tercihinde bulunan vatandaşlarımız isterlerse taksitli ödeme seçeneğine de geçebilecekler.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.