Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siber operasyon: 411 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarının ardından dijital platformlara yönelik kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Kamu düzenini hedef alan içeriklere karşı başlatılan incelemelerde önemli sonuçlar elde edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarının

Emniyet Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarının ardından dijital platformlara yönelik kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı.
Kamu düzenini hedef alan içeriklere karşı başlatılan incelemelerde önemli sonuçlar elde edildi.
Yapılan açıklamada, saldırılarla bağlantılı olduğu değerlendirilen sosyal medya paylaşımları ve internet içeriklerinin titizlikle incelendiği belirtildi. Bu kapsamda toplam 1.866 internet adresine (URL) erişim engeli getirildi.
Çalışmalar sonucunda, provokatif ve saldırgan içerikler paylaştığı belirlenen 307 hesap yöneticisi tespit edildi. Ayrıca halkı yanıltıcı bilgiler yaydığı, tehdit içerikli paylaşımlarda bulunduğu ve suç teşkil eden eylem çağrıları yaptığı değerlendirilen 411 kişi yakalanarak haklarında işlem başlatıldı.
Öte yandan, “C31K” isimli oluşuma ait Telegram platformunda faaliyet gösteren 111 kanalın da kapatıldığı bildirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, kamu düzenini bozmayı amaçlayan dijital içeriklere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgularken, siber ortamda yürütülen denetim ve takip çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade etti.
/ Haber Merkezi

Reklamı Geç