""

SIFIR BÜROKRASİ NE DEMEK! (I) « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:44

SIFIR BÜROKRASİ NE DEMEK! (I)

SIFIR BÜROKRASİ NE DEMEK! (I)
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2017 - 7:00

Geçen haftaydı…

Yozgat’ta “İşadamları zirvesi” toplantısı yapıldı.

3 gün devam etti bu toplantı.

Genel hatlarıyla konuyu ele aldığımızda iyi geçti. Katılımcılar memnun kaldılar, memleketlerinde 3 gün farklı bir ortamda yaşamaktan dolayı mutlu ayrıldılar.

Toplantıya katılan hemen herkes kafasında bir şeyler kurmadan aklında ne varsa ortaya koydu…

Fikir alışverişleri ve karşılıklı diyaloglardan herkes faydalandı. Fakat toplantı sonrasında geriye dönüldüğünde herkesin cevabını merak ettiği soru şudur: “Sonuç…?”

Buraya bir nokta koymak lazım, daha öncede bir yazımda bahsetmiştim; Bu toplantı bir sonuç alma toplantısı değildi. Yani karşılıklı iki insanın oturup, konuşup ortak bir iş yapmak için karar vereceği toplantılardan değildi.

Öncelikle iş/güç derdinden fırsat bulup uzun yıllar sılayı rahimde bulunmamış hemşerilerimizin sılayı rahim etmelerine vesile olmasına katkı sundu bu toplantı.

Bu dahi son derece çok güzel bir gelişmeydi. Benim tanıdığım birçok hemşerim ziyaretime geldiler, sağ olsunlar uzun yılların hasretini giderdik.

Toplantı devam ederken ilk fırsatta ziyaretime Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı H. Ahmet Yılmaz beraberinde Federasyon Başkan Yardımcısı Ali Doğan, Bursa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Serhat Baran, İşadamları Necati Aydoğan, Uğur Akkaya, Erdoğan Şahin, Şeref Duman geldiler.

Toplantıdan birkaç gün sonra Yozgat’tan ayrılmadığını öğrendiğim değerli dostum Kazım Ekinci Bey ve eşleri hanımefendi dün akşam ziyaretime geldiler.

İstanbul Yozgatlılar Platformu Başkanlığı yanında İstanbul Ticaret Odası Meclis üyeliği görevini de başarıyla yürüten, yaptığı iş kollarında oldukça başarılı olan değerli hemşerimiz Kazım bey ile uzun uzun sohbetimiz oldu.

Sohbet sırasında Sarıkaya İlçesine Büyükbaş hayvan besiciliği üzerine büyük bir tesis kurduklarını, örnek bir çalışma yaptıklarını öğrendim.

İstanbul’da çok güzel dostlarımız, hemşerilerimiz var, hepsi sağ olsunla, Varolsunlar, işleri, güçleri rast gitsin. Rabbim hepsinin ömürlerini uzun etsin.

Bu yazının başlığını atarken, kullandığım ifadelerin altını doldurmaktı niyetim, şimdi başka bir noktaya geldik.

Bugün fırsat olmadı ama yarın devam edeceğim. Çünkü Yozgat için yapılan İşadamları Zirvesi toplantısı gerçekten çok önemli bir adımdı. Bu adımın mutlaka devamı getirilmelidir. Zira yarım bırakıldığında en başa dönülmüş olur ki, bu da Yozgat için çok büyük kayıp demektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.