""

SIFIR BÜROKRASİ NE DEMEK! (II) « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:28

SIFIR BÜROKRASİ NE DEMEK! (II)

SIFIR BÜROKRASİ NE DEMEK! (II)
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat’ın gelişmesi, kalkınması ve bölgede varlığını güçlü bir şekilde sürdürebilmesi bakımından önemli bir adım atıldı.

Bu konuda bir hakkı teslim etmek gerekir ki; Valiliğin ve Vali Kemal Yurtnaç’ın gayreti ve çabası göz ardı edilmesi mümkün değildir.

Yozgat Merkez, Sorgun ve Sarıkaya ilçelerimizde kapsamlı olarak yapılan toplantı, gezi ve incelemelerden katılımcıların son derece memnun olduklarını dün ve daha önceki yazılarımda anlatmıştım.

Önceki gün sosyal medya üzerinden dün ise bu köşeden toplantı sonrası Yozgat’tan ayrılmadığını öğrendiğim değerli dostum Kazım Ekinci Bey ve eşleri hanımefendinin gazetemizi ziyaretinden biraz bahsetmiştim.

Değerli dostum ve hemşerimiz Kazım Bey’i tanıtmak için paylaştığım bilgi notunda şöyle demiştim: İstanbul Yozgatlılar Platformu Başkanlığı yanında İstanbul Ticaret Odası Meclis üyeliği görevini de başarıyla yürüten, yaptığı iş kollarında oldukça başarılı olan değerli hemşerimiz Kazım bey ile uzun uzun sohbetimiz oldu demiştim.

Bu sohbette değerli dostum Kazım Ekinci hemşerimiz Vali Kemal Yurtnaç Bey’in konuşmasının bütün katılımcıların gönlüne hitap ettiğini anlattı.

Daha sonra hem Vali bey’in hem de Bakan Bekir Bey’in konuşmalarını bir kez daha gözden geçirdim. Her iki konuşmayı da sizlerle paylaşmadan önce kafama takılan bir hususun altını özellikle çizmem gerekiyor.

Şöyle ki; Sayın Bozdağ İşadamlarına “sıfır bürokrasi” taahhüt etmiş, bu ifadenin altı doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Yoksa bir zaman sonra yatırımcı çok zor durumda kalabilir. Çünkü “sıfır bürokrasi” demek, A’dan, Z’ye bütün bürokratik işlemlerin devlet tarafından yapılmış tamamlanmış olması anlamına gelir.

Dolayısıyla Yozgat’ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, iş adamlarının Yozgat’a yatırım yapmalarını sağlamak, istihdamı artırmak, büyük şehirlere göçü önlemek ve ilimizi yaşanabilir bir şehir yapmak adına atılan bu adımların yol haritasını iyi belirlemek gerekir.

İş adamı, bürokrasinin nasıl davranacağını, siyasetçinin duruşunu daha baştan bilmeli ve güven duymalıdır.

Yozgat’ın gelişmesi için hedef koyduklarını dile getiren Vali Yurtnaç, “İlimizde tarım ve hayvancılık ilerde olmakla beraber, boşta kalan termal var, bu termali tanıtalım istiyoruz. Yozgat’ı Termal, kongre ve turizminin yeni adresi yapacağız. Yozgat’ı Türkiye’nin Davos’u yapacağız” demiş.

Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ise, Türkiye’nin her alanda gelişimine önem verdiklerini söyleyerek, “Türkiye son 15 yıl içerisinde her alanda ciddi sıçramalar yaptı. Ekonomisi yaklaşık 3.5 kat büyüdüğü gibi her alanda da benzer büyümeleri, benzer gelişmeleri, benzer değişmeleri yaşadığından bahsetmiş.

Tespitler son derece güzel ama genel anlamda ekonomi 3.5 kat büyürken, Yozgat’ın küçüldüğünü kan kaybettiğini unutmamak gerekir.

Vali Bey’in Davos tespiti çok güzel ama Yozgat’ın potansiyelleri bellidir, bu potansiyelleri harekete geçirmek için alt yapı sorununu çözmek şarttır. Yatırımcı alt yapı sorunu olan bir yere ne yatırım yaparak, ne de gelir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.