""

ŞİMDİ ÖNÜMÜZE BAKMAK VE DÜŞÜNME ZAMANI! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:57

ŞİMDİ ÖNÜMÜZE BAKMAK VE DÜŞÜNME ZAMANI!

ŞİMDİ ÖNÜMÜZE BAKMAK VE DÜŞÜNME ZAMANI!
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat Valiliğinin ORAN ile ortaklaşa düzenlediği “İşadamları zirvesi” toplantısı bitti. Kamuoyu gerek toplantı öncesi gerekse toplantı sonrası farklı beklentiler içinde oldu. Merkez, Sorgun ve Sarıkaya üçgeninde 3 gün süren toplantıdan geride neler kaldı, bunları ilerleyen günlerde konuşma fırsatım olacak.

Ayrıca Yozgat Belediyesi tarafından Hıdrellez Şenliklerini de içine alarak düzenlenen “Birinci Testi Kebabı Pişirme ve Yemek Yarışması” etkinliği de tamamlandı.

Keşke” demekten hiçbir zaman hoşlanmadım. Bu kelime “pişmanlık” ve “yanlış” davranışların devamında kullanıldığı için söylenmemesi tercihimdir. Ancak konumuzu daha anlaşılır bir hale getirmek için kullanmak durumunda bırakıldım.

Yukarı da ilk iki paragrafta bahsettiğim konular hiç kuşkusuz Yozgat için son derece önemli çalışmalardır.

Fakat her iki etkinlik aynı hafta, aynı günlerde değil de“Keşke” birer hafta aralıklarla yapılmış olsaydı. “Ne fark ederdi” diye düşünenler olacaktır. Bana kalırsa çok şey fark etti.

Çok sesli düşünmek istiyorum kim ne düşünürse düşünsün henüz açık konuşulmasa da gördüğüm kadarıyla “Şehir ikiye bölündü.” Yozgat Valiliğinin ORAN ile ortaklaşa düzenlediği “İşadamları zirvesi” toplantısına daha fazla “İşadamı” katılabilirdi.

Yozgat Belediyesinin sadece görüntü itibariyle değil, aktif olarak bu organizasyonun içinde olması gerekirdi.

Burada asıl konuşulması ve tartışılması gereken en önemli husus Yozgat adına hedeflerin halen yanlış konuluyor olmasıdır.

Bir Yozgatlı olarak elbette Yozgat’ın bir sanayi kenti olmasını çok isterim. Fakat bu saatten sonra Yozgat sanayi kenti olması şansı yok. Yozgat’ın Sanayi ve Yatırımcı için cazip tarafı var mı? Sanayi ve Yatırımcı her zaman yapacağı yatırımın kendine ger dönüşünü hesap eder. İstanbul’dan, Ankara’dan ya da başka bir kentten yatırımcı Yozgat’a neden gelsin?

Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması bakımından mutlaka bir şey üretmesini bende çok isterim. Elbette bir şehir üretmeden kalkınamaz ve gelişemez.

Fakat Yozgat’ın azda olsa kendine göre bir takım değerleri vardır. Yozgat her şeye rağmen bir Üniversite kentidir. Bu önemli bir avantajdır. Bununla birlikte benzer değerlere sahip çıkarak, gelişmenin de mümkün olacağını unutmamak gerekir.

Zira Yozgat’ın yaşanabilir bir şehir olması bakımından bugün Belediyenin yaptığı çalışmaların sayısı çoğaltılabilir.

Mevcut Devlet yatırımları tamamlandığında Yozgat’ta bir şeylerin değiştiği kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.