""

Şimdi yıkılıyor! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:00

Şimdi yıkılıyor!

Yerköy ilçesi 100 Yıl Mahallesinde 1994 yıllında Et Balık Kurumu olarak yapılan inşaat ve lojmanlar, tahsis edilen kurumlar tarafından üzerinde bir şeyler yapılmayınca görüntü kirliliği gerekçe gösterilerek, yıkılması kararlaştırıldı.

Şimdi yıkılıyor!
Son Güncelleme :

16 Aralık 2016 - 7:00

Yerköy’de dönemin Ticaret Borsası Başkanı ve Genç Sanayici İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik, binaların yıkılmasına karar verilirken, yerine ne yapılacağının da aynı şekilde açıklanması gerektiğini bilmek hepimizin hakkıdır dedi. Çelik, 2001 yıllında özelleştirme ihalesi ile TOBB Birlik Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu’nun katkıları ile alınan 76 dekar arazi 16 lojmanı 6500 metre inşaat olan yer Yerköy Kaymakamlığı Köyler Hizmet Götürme Birliğince 1000 TL satış yapılarak Erciyes Üniversitesi fakülte yapmak üzere tahsis edilen bina 2006 yıllında Bozok Üniversitesine tahsis edildiğini hatırlattı. Arazı üzerinde 15 yıldır bir yatırım yapılmazken, ilçe yetkililer, ilçenin görüntüsünü bozuyor diye yıkım kararı ile yıkılmasının bir anlam veremediğini ifade eden Dernek Başkanı Ayhan Çelik, bir eseri kazandırmak zor ama yıkılması çok kolaydır buranın T.O.K.İ veya BOZOK üniversite tahsis edilerek bir fakülte ve hastane yapılacak yıkılsın ama hiç bir proje olmadan milli servetin yıkılmasın bir anlamı yoktur dedi. 16 lojman bitmiş bakım yapılarak öğrenci yurt veya öğretim görevler için lojman olarak kullanılabileceğini işaret eden Çelik, ilçe girişinde kötü görüntü yapıyor diye yıkım kararı almayı doğru bulmuyorum. Kaldı ki, Yerköy ilçemiz ve ilçe girişinde o kadar çarpık yapılar bulunmaktadır. Biz, defalarca bize Tahsis edin yapalım üniversiteye teslim edelim dedik ama hiç bir cevap alamadık şu anda bu binanın üniversitenin istediği şekilde yapıp teslim etmeye hazırız dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.