""

Şimşek: 29 Ekim, milli gayret ve azminin bir eseridir « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:21

Şimşek: 29 Ekim, milli gayret ve azminin bir eseridir

Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının; milletin var oluş mücadelesinin en önemli kazanımı olduğunu belirterek, 29 Ekim’in milli gayret ve azminin bir eseri olduğunu söyledi.

Şimşek: 29 Ekim, milli gayret ve azminin bir eseridir
Son Güncelleme :

29 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının; milletin var oluş mücadelesinin en önemli kazanımı olduğunu belirterek, 29 Ekim’in milli gayret ve azminin bir eseri olduğunu söyledi.
Baro Başkanı Mehmet Şimşek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün; imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.” dedi.
TÜRK MİLLETİ
ZALİMLERE KARŞI SESSİZ KALAN BİR MİLLET OLMAMIŞTIR
Türk milletinin tarih boyunca hiçbir zaman zulmeden zalimlere karşı sessiz kalmadığını vurgulayan Şimşek, “ Cumhuriyet’in temelinde yatan olgu, Türk milletini, tüm kurum ve kurallarıyla çağdaş bir yönetime, hak ettiği bir yaşam düzeyine kavuşturmaktır. Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış; onu, uygar dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Cumhuriyet ile çağdaş olmanın haklı onurunu tatmış; gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın gururuna erişmiştir. Türk milleti tarih boyunca hiçbir zaman zulmeden, zalimlere karşı sessiz kalan bir millet olmamıştır. Türk Milleti, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya devam edecektir. Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir. 95 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferidir. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur vericidir. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.”diye konuştu.
CUMHURİYET
YENİDEN VAR
OLUŞUMUZUN
SEMBOLÜ OLMUŞTUR
Cumhuriyet’in Türk milletinin yeniden var oluşunun sembolü olduğunu kaydeden Şimşek, “Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.Kurtuluş savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden var oluşumuzun sembolü olmuştur.
Kuruluşunun 95. yıldönümünü kutladığımız bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi ,sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum .”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.