""

Şimşek: Ailenin en önemli temel yapısı kadınlarımızdır « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:31

Şimşek: Ailenin en önemli temel yapısı kadınlarımızdır

Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek, kadınların sadece yılda bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini belirterek, ailenin en önemli temel yapısını kadınların oluşturduğunu söyledi.

Şimşek: Ailenin en önemli temel yapısı kadınlarımızdır
Son Güncelleme :

08 Mart 2017 - 7:00

Baro Başkanı Mehmet Şimşek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınların gününü kutladı.
Şimşek, şunları kaydetti: “Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine ayrılmış bir gün olarak yer almaktadır. 8 Mart’lar dünyada kadınların eşitlik ve özgürleşme mücadelesinin dile getirildiği ve emeğine ,bedenine kimliğine sahip çıkarak kadın sorunlarının örgütlü olarak bir kez daha duyurulduğu bir gün haline gelmiştir.
“Milletimizin en önemli vasıflarından biri, binlerce yıldır aile değerlerini koruyor ve kadını baş tacı ediyor olmasıdır.”diyen Şimşek, “ Toplumumuz, aile üzerine kurulmuştur ve bu ailenin en önemli temel yapısı da kadınlarımızdır. Dolayısıyla, kadınlarımız, toplumun şekillenmesinde de büyük rol üstlenmektedirler. Ulus olarak girdiğimiz tüm savaşlarda ve yine ülke olarak yaşamış olduğumuz en sıkıntılı dönemlerde, sevgi, saygı, hoşgörü timsali olan fedakar, cefakar Türk kadınları, toplumun yeniden dirilmesine, canlanmasına çok büyük katkı sağlamışlardır. Yaşantımızın her anında, bizleri yetiştiren, eğiten, ihtiyaç duyduğumuz her anda desteklerini hiçbir şekilde esirgemeyen, yüreklerindeki sevgiyi, şefkati bir karşılık beklemeden bizlere sunan, varlıklarıyla onurlandığımız, narin yaradılışlarının altında büyük bir dayanıklılık ve derinlik barındıran kadınlarımızdır. Bu sebeple, sadece 8 Mart Dünya Kadınlar gününde değil, her daim başımızın tacı olan, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati esirgemeyen fedakâr analarımız, eşlerimiz, kızlarımız ve kız kardeşlerimiz olan kadınlarımıza her zaman sahip çıkmalıyız.
Kadınlara yönelik her geçen gün artan şiddet olaylarının artık son bulması ümidiyle, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın ‘’ 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.