""

Siyasetçi-Bürokrat-Yerel Yönetim ve STK « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:01

Siyasetçi-Bürokrat-Yerel Yönetim ve STK

Siyasetçi-Bürokrat-Yerel Yönetim ve STK
Son Güncelleme :

19 Kasım 2018 - 9:29

Yozgat’ın dünü, bugünü ve yarını durum itibariyle bir değerlendirme yapacak olursak, önce başlıkta vermiş olduğum yerlerden yola çıkarak, konuyu ele almak bize daha doğru veriler verecektir…

Yozgat’ta Siyasetçi-Bürokrat-Yerel Yönetim ve Sivil Toplum Kuruluşları hiçbir vakit; birlik ve beraberlik içinde hareket etmediği için bu durum doğal olarak yapılan çalışmalara da etkisi maalesef olumsuz olmuştur.

Hâlbuki bu saydığım kamu kurumları birlik ve beraberlik içerisinde olabilseler, çalışmalarda dayanışmayı sağlamış olsalar ve ortak aklı çalıştırabilmiş olsalardı Yozgat bugün birçok sorununu çözmüş, çevre iller arasında sıkışıp, kalmazdı…

* * * *

Yozgat’ın yeni Valisi Sayın Kadir Çakır, “Önceliğimiz eğitim olacak. Çocuklarımıza doğru ve kaliteli bir eğitim vereceğiz” dedi… Bu önemli tespitin devamında önemli bir ekleme daha yaparak, “Üretim yapmalıyız” dedi…

Türkiye, 2023 vizyonuna hazırlanırken, Vali Çakır tarafından Yozgat için yapılan bu iki tespiti çok ama çok önemsediğimi peşinen belirtmek isterim…

Bir ilin ekonomik yönüyle gelişmesi ve kalkınması… Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin artırılması… Üretimin çoğalması, yaygın bir hale getirilmesi için olmazsa olmaz kural kaliteli bir eğitimdir.

İlimiz Valisi Sayın Kadir Çakır, işte bu iki önemli noktaya Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firma sahipleri ile tanışma toplantında vurgu yaptı…

* * * *

Bu konuşmaların yer aldığı haber aynen şöyle; Yozgat Valisi Kadir Çakır, Organize Sanayi Bölgesinde işletmesi bulunan yatırımcılarla bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Vali Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada; Yozgat’ın ivme kazanma noktasına geldiğini belirterek, “Hiçbir zaman olumsuz düşünmeyeceğiz. Yozgat OSB’de birçok firma var ve sizlerin birbirine kenetlenmesi lazım. Çevre illerimizde ki ve büyük illerde ki iş adamları ile görüşmeler yaparak daha da ileriye gitmek için çalışmalıyız. İkili ilişkilerimizi kuvvetli tutmamız gerekiyor. İşimizi de sağlam yapmalıyız. Amacımız memleketimize her alanda faydalı olmak. Bu ruh ve düşünceyle çalışmamız lazım” dedi.
Temelleri sağlam atılan işlerin geleceğinin iyi olacağını ifade eden Vali Çakır, “Önceliğimiz eğitim ve üretim olacak. Çocuklarımızı iyi eğitmeli, iyi yetiştirmeliyiz. Vatana, millete, insanlığa faydalı, üretken insanlar olmaları için gayret göstermeliyiz. Üretime de her zaman ağırlık vermeliyiz” diye konuştu.
Vali Çakır, yatırımcılara kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, onlara yardımcı olmanın kendilerinin görevi olduğunu sözlerine ekledi.

Son cümle olarak, Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için yol haritası bellidir. Öncelikli olarak eğitim sorununu çözmüş, sanayiye dayalı tarım ve hayvancılık alanında üretim, yer altı ve yer üstü değerlerini kullanarak, turizmde pay sahibi olmaktır.

 

  • Sağlık alanında hizmet veren personellere karşı son dönemde artan şiddet olaylarına karşı tepki gösteren Sendika Temsilcisi!
  • Eğitim alanında servis hizmeti veren sürücüleri daha dikkatli olmak hususunda bilgilendiren Komisyon!
  • Yozgat bölgesinde kalkınmanın lokomotifi olan sanayi sektörünün gelişmesi için Üniversite ile işbirliği yapan Oda Yönetimi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.