""

Siyasette Yeni Dönem « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 14:53

Siyasette Yeni Dönem

Siyasette Yeni Dönem
Son Güncelleme :

28 Kasım 2023 - 18:07

Ak Parti iktidarında Yozgat merkezi hükümet yatırımlarından nasibine düşeni aldı/almaya devam edecektir.
Bu süreçte Ak Parti Yozgat teşkilatında bir değişim yaşandı. Ak Parti il başkanlığı görevini 2 yıldır yürüten Yusuf Başer, görevi Çelebi Altuntaş’a devretti.
Bu değişim kimilerine göre sürpriz oldu, kimilerinin beklentisi bu yöndeydi.
Bu süreçte neler oldu, neler yaşandı, bunların üzerinde durmak yerine bundan sonra yapılması gerekenleri konuşmak daha doğru olacaktır.
Durumu Yozgat özelinden ele alıp, kentin kazanımlarını artırmak bakımından en önce birlik ve beraberlik ruhunun en üst noktaya taşınmasını sağlamak gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü Yozgat’ın çözülen sorunlarının yanı sıra çözüm bekleyen sorunlu alanlarına eğilmek ve bir an evvel yeni dönemde yapılacak hizmetlerden daha çok pay almasını sağlamak herkesin öncelikli vazifesi olması gerekiyor.
Mesela kamusal alanların başında yer alan, herkesin mutlaka yolunun düştüğü Yozgat Şehir ve Yozgat Bozok Üniversitesi Hastanelerinin eksik ya da noksanları tespit edilerek, bunların tamamlanması sağlanmalıdır.
Yozgat bilindiği üzere tarıma el verişli toprak potansiyeli yüksek olan kentlerden birisidir. Tarım ve hayvancılık alanlarındaki çalışmaların yeniden gözden geçirilip, ihtiyaçların tespiti yapılarak, bu alanların verimli hale getirilmesiyle ekonominin güçlendirilmesi gerekmektedir.
Tarım ve hayvancılık alanlarının güçlendirilmesi bakımından tarıma dayalı sanayileşme yolunda atılacak adımlarla Yozgat’ın bütünlüğü dikkate alınarak, kalkınma yolları üzerinde durulmalıdır.
Siyaset ve bürokraside yaşanan değişimlerle beraber, yerel yönetimlerde Nisan ayı itibariyle oluşacak sinerjinin etkisiyle Yozgat’ı yeniden masaya yatırmak, potansiyel alanlarını belirlemek ve gelişmeye dair bir plan yapmak kolaylaşacaktır. Bu değişimlerin Yozgat adına oluşturacağı fırsat iyi değerlendirilmeli, siyaset-bürokrasi ve yerel yönetimlerin birlikteliği ve koordineli çalışması ile STK’lar da elini taşın altına koymalıdır.
Yozgat dinamiklerinin el birliği ile yapacağı çalışmalar, iktidar merkezinden ihtiyaç duyulan desteği alacak, Yozgat’a yeni yatırımlar gelmesini sağlayacaktır.
İlde oluşacak birlik ve Yozgat paydasında buluşma hareketi sorunlu alanların çözümünü kolaylaştıracak, ekonomik gelişmeyi hızlandıracak ve önceki dönemlerde alınan yatırımlarla bütünlük arz ederek şehri kalkındıracaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.