""

SMMMO’dan üyelerine bilgilendirme semineri « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:59

SMMMO’dan üyelerine bilgilendirme semineri

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından üyelerine ve stajyerlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde,  E-Defter, E-Fatura, E-Arşiv, KEP ile ilgili E-uygulamalar konusunda bilgilendirme yapıldı.

SMMMO’dan üyelerine  bilgilendirme semineri
Son Güncelleme :

02 Aralık 2016 - 7:00

SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, seminerde yaptığı açılış konuşmasında meslektaşlarının teknolojik gelişmelerden faydalanarak çalışma yapmasının son derece önemli olduğunu söyledi.
Bulut, “Bizim mesleğimizin icra aşamasında teknoloji fazlaca kullanılmaktadır. Bu nedenlerle meslektaşlarımızın teknolojik gelişmeleri takip etmesi, kendisini ve çalışma ortamını bu gelişmelere hızla adapte etmesi mesleki başarı için çok büyük önem taşıyor. Oda yönetimi olarak meslektaşlarımızın iş yoğunluğunun çok fazla olduğunu biliyoruz. Meslektaşlarımızın bu gelişmelerden haberdar edilmeleri için yoğun bir biçimde eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz” dedi. Teknolojik gelişmelerin mesleği etkilediğini ifade eden Bulut. ” Dünden bugüne mesleğimizin teknolojik gelişmesine bir kaç örnek vermek istiyorum, Kollu Facit hesap makinesinden, elektronik hesap makinesine, elle yazılan-kapatılan defterlerden, bilgisayarla tutulan defterlere, yılda verilen bir beyannameden, ayda verilen üç-beş beyannameye, elle kesilen tahakkuklardan, e-beyan, e- tahakkuk sistemine, karmaşık hesap planından, tek düze hesap planına geçildi. mesleğimiz ve meslektaşlarımız hızlı bir şekilde bu gelişmelere adapte oldu. Meslek odası olarak bu gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Yeniliklere uygun olarak seminer ve eğitim programlarımızla sizleri buluşturacağız. Tüm mesleki sorunlarımızın üstesinden hep birlikte geleceğiz” diye konuştu. Grand Ser Otel toplantı salonunda yapılan seminere çok sayıda oda üyesi ve stajyer katıldı. Yapılan seminerde yaklaşan hesap dönemi nedeniyle e-defter, e- fatura, e-arşiv ve KEP ile ilgili sunumu SMMM/ Bağımsız Denetçisi Murat Omrak tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.