""

Soba küllerini söndürüp konteynıra dökelim « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 05:58

Soba küllerini söndürüp konteynıra dökelim

Temizlik İşleri Müdürü Ömer Duyar, ilde bazı mahallelerde soba küllerinin söndürülmeden çöp konteynere döküldüğünü belirterek, sobadan çıkan atıkların iyice söndürülmeden çöp konteynere atılmaması gerektiğini söyledi.

Soba küllerini söndürüp konteynıra dökelim
Son Güncelleme :

14 Aralık 2016 - 7:00

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ömer Duyar, yaptığı açıklamada Yozgat’ın bazı mahallesinde zaman zaman soba atıklarının çöp konteynerinin içine değil dışına döküldüğünü, sıkça rastlanan çöp konteyner dibine dökülen soba küllerinin hem hava hem de çevre kirliliğine de neden olduğunun altını çizdi.
Duyar, Vatandaşlarımız soba külleri konusunda daha duyarlı olması gerekir. Çünkü sobadan çıkan küller tam anlamıyla sönmediği için çöp tankerlerinin içine değil de dışına dökmek daha kolay geliyor. Genelde ev hanımlarımız soba atıklarını dökmekle meşgul, biz yaptığımız tespitlerimizde hep bayanlara rastlıyoruz. Gerekli ikazlarda bulunuyoruz. Bundan sonra bu gibi durumlarla karşılaştığımız takdirde ikazla kalmayıp gerekli cezai işlem uygulayacağız.
Çünkü temizlik özellikle kışın daha meşakkatli oluyor. İşçilerimiz karla mücadelenin yanında birde soba külleriyle uğraşması sadece zaman kaybına yol açıyor.
Ayrıca vatandaşlarımızın da sağlığını tehdit ediyor. Bu yüzden sobalı evlerde oturan vatandaşlarımızı soba atıkları konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”diye konuştu.
Çöp atıklarından elektrik üretimi yapılacağından dolayı iki adet soba atıkları için çöp taksi alınacağını kaydeden Duyar, çalışmaların bu yönde devam ettiğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.