""

Soğuk hava salep satışlarını artırdı « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 08:07

Soğuk hava salep satışlarını artırdı

Yozgat’ta havaların iyiden iyiye soğumasıyla birlikte kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep satışları arttı.

Soğuk hava salep  satışlarını artırdı
Son Güncelleme :

20 Aralık 2016 - 7:00

Soğuk kış aylarında vatandaşların vazgeçilmez içeceklerinden biri olma özelliği taşıyan salep, soğuk havada hem vücudun direncini artırıyor hem de soğuk algınlığına iyi geliyor.
Yozgat’ta baharatçılık yapan Murat Ursavaş, Yozgat halkının kış aylarında salebe olan ilgisinin arttığını söyledi. Ursavaş, “Soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte Yozgat’ta salebe olan ilgi bir hayli arttı. Vatandaşlar özellikle orijinal toz salebe ilgi gösteriyor. Toz orijinal salebin kilosu 100 lira, vatandaşlar toz salebi gram olarak alıyorlar. Zaten 100 gram salep vatandaşa bir hayli idare ediyor.
Paket salepler o kadar fazla tutulmuyor. Salep bize İzmir’den geliyor, Yozgat’ın Akdağmadeni’nde üretilen salebi var ama o da çok pahalı olduğu için kullanımı az. Genellikle Akdağmadeni salebi dondurmada kullanılıyor, dondurmanın ham maddesini oluşturuyor. Özellikle Akdağ salebi, Kahramanmaraş’a satılıyor. Toz salebi ayda 5-10 kilo arası satıyoruz. Salebin astımda, nefes darlığında, vücudun direncini artırmada faydası daha çok. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor” dedi.
Yozgat’ta seyyar arabası ile salep satıcılığı yapan Mesut Lale ise “Yozgat’ta önceden seyyar araba ile salep satışı yoktu.
Bu işe başlayalı 2 hafta oldu. Satışlarımız iyi, sabahleyin işçilerimizin ve öğrencilerimizin biraz olsun içini ısıtmak için böyle bir işi yapmaya karar verdim.
Hem saleplerini, çaylarını içsinler hem de eskiye dönük yöresel kültürü yaşatmaya çalıştım. Sabah 6’da işe başlıyorum. Soğuk kış günlerinde vatandaşımızın içini ısıtıyoruz. Salebimizin fiyatı 2.5 lira çay ve simit fiyatları ise 1 lira” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.