""

SORGED üyeleri temizlik yaptılar « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 13:55

SORGED üyeleri temizlik yaptılar

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) ’15 Eylül Dünya Temizlik Günü’ nedeniyle Ahmet Uslu Dutluk Parkında temizlik yaptılar. Dernek üyeleri yaptıkları bu etkinlikle çevre temizliğini dikkat çektiler.

SORGED üyeleri temizlik yaptılar
Son Güncelleme :

17 Eylül 2018 - 7:00

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) ’15 Eylül Dünya Temizlik Günü’ nedeniyle Ahmet Uslu Dutluk Parkında temizlik yaptılar. Dernek üyeleri yaptıkları bu etkinlikle çevre temizliğini dikkat çektiler.
Sorgun Gençlik Derneği Başkanı Halil Uslu, yaptıkları etkinlikle insanların çevreye duyarlılığını arttırmak istediklerini söyledi.
Uslu, yaptıkları etkinliğe gönüllü katılanlara teşekkür etti.
Uslu, “Ahmet Uslu Dutluk parkında çöpleri toplarken parkı kirleten yediklerini içtiklerini yerlere atan maalesef yine gençlerdi. Sorunlar söz konusu olunca herkes ağız dolusu konuşuyor. Çözüm için bir şeyler yapmaya gelince kimse yanaşmıyor. Kurban bayramından sonra televizyonda yayınlanan haberlerde ülkemize gelen Japon turistlerin pek çok bölgemizde çöp topladıklarına şahit olmuşsunuzdur. Bu görüntüler o kadar içimizi acıttı ki. Kelimelerle anlatılacak gibi değil. Bizler utanmadan, sıkılmadan kirletelim onlar kilometrelerce öteden okyanuslar aşıp gelsin ve bizim çöpümüzü temizlesin. Olacak iş mi?. Oldu maalesef. Umarım çevre temizliği ve tabiatı koruma konusunda toplum olarak daha duyarlı hale gelebiliriz” dedi.
OLUMLU
DÖNÜŞLER ALDIK
Yaptıkları farkındalık etkinliği ile olumlu dönüşler aldıklarını anlatan Dernek Başkanı Halil Uslu, “Amacımız çevre temizliğine daha çok önem gösterilmesini sağlamak ve bu konuda insanlar arasında farkındalık oluşturmaktı.
Öyle de oldu. Yeni evlenen bir çiftimiz, düğün töreni öncesi gelinlik ve damatlıkla bizimle birlikte çöp topladı. Bilinçli ebeveynler bizlerden çöp poşeti alarak çocukları ile birlikte bu güzel etkinliğe ortak olmak istediler. Mesajımız net: “Çöpünü sokağa atma, çöp kovasına at.” Unutmayalım ki bizler bu dünyanın sahibi değiliz. Sadece onun bir parçasıyız” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.