""

Sorgun Atıksu Tesisi projesinde sona gelindi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:20

Sorgun Atıksu Tesisi projesinde sona gelindi

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun’a yapılacak olan Atık Su Tesisi projesinde sona gelindiğini söyledi.

Sorgun Atıksu Tesisi  projesinde sona gelindi
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2017 - 7:00

Başkan Şimşek, Atıksu Tesisi Projesi kapsamında ilgililerle yapılan toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “2007 yılından itibaren uygulaması istenilen Sorgun Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi IPA 1 kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından proje tanımlama dokümanları hazırlanarak sunuldu. Çıkan bazı aksaklıklar sebebiyle IPA 1 programına yetişmeyeceği anlaşıldığından projede gerekli revizyonlar yapılarak IPA 2 programına 7 Şubat 2017 tarihinde tekrar sunuldu. Proje paydaşlarıyla yapılan 2 günlük çalışma neticesinde Sorgun Atıksu Arıtma Tesisinin en kısa zamanda uygulamaya alınması kararı çıktı.”
Projenin bütçesinin yaklaşık 10 Milyon Euro olduğunu kaydeden Şimşek, “Projemizde bütçe olarak 9 Milyon 800 Bin Euro sistem olarak uzun havalandırmalı aktif çamur prosesi seçildi. Belediyemiz tarafından daha önceden kamulaştırması yapılan 24 Bin 100 metre karelik alana inşa edilecektir. Projemizde Yüzde 85 AB katkısı, yüzde 6 Çevre şehircilik Bakanlığı katkısı, Yüzde 9 da eş finansman olarak belediyemiz katkısı olacaktır. İlçemize Hayırlı uğurlu olsun, Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.