""

Sorgun İŞGEM’den “Planlama ve Proje Yönetimi” Eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 18:03

Sorgun İŞGEM’den “Planlama ve Proje Yönetimi” Eğitimi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi Bakanlığı tarafından desteklenen ve Sorgun Belediyesi’nin nihai faydalanıcı olduğu “ Sorgun İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi kapsamında “ Proje Planlama ve Proje Yönetimi” eğitimi verildi.

Sorgun İŞGEM’den “Planlama ve Proje Yönetimi” Eğitimi
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2017 - 7:00

Endüstri Yüksek Mühendisi İbrahim Coşkun tarafından verilen ve üç gün süren eğitimde, “ Proje Nedir, Program Nedir, Projenin konusu, Proje fikrinin belirlenmesi, Proje Döngüsü Yönetimi, Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, Mevcut Durum Analizi, Sorun Analizi, Kaynak Planlaması, Bütçe, Maliyetler” gibi konular hakkında bilgi verildi.
Katılımın yoğun olduğu eğitimde proje planlama ve proje yönetiminde izlenmesi gereken yöntemleri aktaran Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu döngü; proje fikrinin belirlenmesi, finansman, projenin uygulanması, projenin izlenmesi ve değerlendirilmesi şeklinde gelişir. Proje planlama ve proje Yönetimi ilkeleri çerçevesinde kullanılan proje planlama ve uygulama teknikleri mantıksal çerçeve yaklaşımıdır. Mantıksal çerçeve yaklaşımı bir projenin hazırlanmasında ilk olarak ele alınması ve hazırlanması gereken adımdır. Bu üç günlük eğitimde gerek teorik gerekse uygulamalı olarak her aşamasını inceledik, bu guruptan çok iyi projeler çıkacağına inanıyorum.”
Eğitimin son bölümünde ise proje hazırlama aşamasında yapılan yanlışlara değinerek, bu konudaki tecrübelerini paylaşan Coşkun, katılımcılara proje hazırlama konusunda ipuçları vererek merak edilen soruları yanıtladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.