""

Sorgun’da 60 ton çöp geri dönüşüme gönderilecek « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:40

Sorgun’da 60 ton çöp geri dönüşüme gönderilecek

Sorgun Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Evsel Katı Atık Toplama Merkezini faaliyete geçirdi.

Sorgun’da 60 ton çöp geri  dönüşüme gönderilecek
Son Güncelleme :

07 Haziran 2017 - 7:00

Yeni merkez ile birlikte yıllardır bölgedeki yerleşim alanlarının şikayetlerine son verip, etrafa pis kokuların yayılmasının önüne geçileceğini söyleyen Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, belediyeye ait 12 adet sıkıştırmalı çöp aracıyla birlikte toplanacak olan çöplerin geri dönüşüme gönderileceğini söyledi.
Günde 60 ton çöpün bu merkezde toplanacağını ifade eden Şimşek,”Sorgun Kırgı Bağları yakınlarına kurduğumuz Evsel Katı Atık Toplama Merkezimizin öncelikle bütün Sorgun’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yıllardır bölgedeki yerleşim yerlerinden yaşayan vatandaşlarımızın çilesine artık bir son vererek topladığımız çöpleri Yozgat Katı Atık Bertaraf tesisine göndereceğiz. Yozgat Belediyesi’nin öncülüğünde 12 belediyenin ortaklığı bulunduğu Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birliği tarafından yaptırılıp toplanan bu çöpler, elektrik üretiminde kullanılması planlanıyor. Günlük 60 ton civarında toplanan geri dönüşüm bedeli olarak birliğe ton başına 15 TL ödeyeceğiz. Ödediğimiz bu para enerji olarak bize geri dönecek” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.