""

Sorgun’da bilgilendirme toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 18:03

Sorgun’da bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kamu Üniversitesi Sanayi İşbirliği (KUSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulunca Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır Başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sorgun’da bilgilendirme  toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2017 - 7:00

Sorgun Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Yozgat Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mualla Taşkesen, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Sorgun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Akdeniz, ilgili kurum müdürleri ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Yozgat Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mualla Taşkesen, toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Kamu- Üniversite- Sanayi işbirliği ile ülkemizde ve ilimizde sanayimizin rekabet gücü ve kalma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, ileri teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasının sağlanması gerekir. Kamu Üniversite Sanayi işbirliğini tesis etmek için bilginin kaynağı üniversiteler ile yenilikçi ürünleri üretecek olan sanayi kesiminin, devletin destek ve yol göstericiliğinde bir araya gelme çalışmaları yapılmaktadır.”
Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’da Yozgat’ın genç bir üniversiteye sahip olduğunu belirtti. Çakır, “Spor Vadisi, yeni kurulan iş alanları organize sanayi, tren yolu, hava alanı ile gelişme potansiyeli yüksek ve geniş bir coğrafya olarak Yozgatlıları geri çekecek ve başka illerde istikbal aramayacak. Yozgat sağlıklı bir çevre ve doğal beslenme olanaklarına sahip, büyük şehirlerde bunalan Yozgatlılar termal tesisleri ve ecdadın evinin, yerinin, köyünün atmosferini teneffüs etmek için geri dönecektir. Ekonomik ve sosyal hareketlilik artacaktır.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, kamu üniversite sanayi iş birliği İl Temsilcisi Do. Dr. Orhan Hazer, Kosgep İl Müdürü Mustafa Işık katılımcılara sunum yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.