""

Sorgun’da şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:59

Sorgun’da şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi

Sorgun Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi

Sorgun’da şehit aileleri ve  gaziler iftarda bir araya geldi
Son Güncelleme :

09 Haziran 2018 - 7:00

İftar programına şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra, İlçe Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Belediye Başkanı Murat Gürbüz ve daire müdürleri katıldı.
Bir otelde düzenlenen iftar yemeği sonrası konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Altınpınar, iftar programında gaziler ve şehit aileleri ile birlikte olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.
İnsanların olduğu gibi milletlerin de hayatlarında iyi ve kötü zamanlar olduğunu dile getiren Altınpınar, “Osmanlı Devleti’nin son zamanlarında ve dahi Cumhuriyetin kuruluşunda yaşadığımız uzun harpler, yakmadık ve batırmadık ocak bırakmamışlardır. Uzun yıllar devam eden terörle savaşımızda da bu durum geçerlidir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz çıktıkları dönülmez yolun sonunda bunun bir hayat memat meselesi, bir varlık yokluk meselesi olduğunu anlamış ve büyük bir sırra vakıf olmuştur. Zor zamanlarda ateşle imtihan edilmişler, bazen çöl sıcağında kavrulmuşlar, bazen de dondurucu soğuklarda beyaz ölüme gülümsemişlerdir.Onlar cennetin ebedi sakinleridir.
Fakat bununla birlikte onların geride boynu bükük bıraktıkları çilelerine hangi sözcükler kafi gelecek, hasretlerinin sızısına hangi tabip derman olacak. İşte burası sözün sükut ettiği yerdir. Türk Milletinin yaşadığı her yer bu hüzne, bu acıya aşinadır. Bozok Yaylası da öyle. Acımızı da yasımızı da töremize uygun şekilde namusluca yaşamaya, fakat vatanı da koruyup kollamaya devam edeceğiz. Şehitlerimize hakka yürüyen gazilerimize rahmet yakınlarına sabır diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.