""

Sorunlu tarıma fuar! « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 13:46

Sorunlu tarıma fuar!

Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık potansiyeli olan Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın her geçen gün bitme noktasına gelmesi sorunlu tarıma fuar açılıyor sözlerini akıllara getirdi.

Sorunlu tarıma fuar!
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2021 - 18:45

Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık potansiyeli olan Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın her geçen gün bitme noktasına gelmesi sorunlu tarıma fuar açılıyor sözlerini akıllara getirdi.

Girdi maliyetlerinin yüksek olması ve istenilen düzeyde ürün elde edilememesi Yozgat ve bölge çiftçisini içinden çıkılamaz bir duruma getirdi. Birde buna kuraklık eklenince il genelinde verimde yüzde 70 oranında ürün kayıpları yaşandı.
Çiftçiler, bu yıl yaşanan kuraklık sebebi ile hasat döneminde ürün elde edemez iken Tarım Kredi Kooperatiflerine ve bankalara olan kredi borçlarını ödeyemez duruma geldi. Gübre, mazot ve tohum gibi girdi maliyetlerini dahi karşılayamaz durumda olan Yozgat çiftçisi bu yıl 11. si düzenlenecek Tarım, Gıda ve Hayvancılık fuarına ilgisi merak konusu.
Hayvan üreticileri de benzer durumda girdi maliyetlerinden şikayetçi. Besiciler, böyle giderse çiftliklerinde hayvan üretimine son vereceğini belirtirken, farklı sektörlere yönelme arayışı içerisinde olduklarını ifade ediyor.
Hayvan yemi torbasının 160 TL olduğunu ifade eden Besiciler, “Tarımda olduğu gibi hayvancılıkta bitme noktasına geldi. Çünkü maliyetleri kurtarmıyor. Bir torba yemin fiyatı 160 TL iken buna diğer maliyetleri de ekleyince içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Tarım ve hayvancılık bu haldeyken fuarda traktör ve ekipmanları kaç çiftçi hangi parayla nasıl alacak ve nasıl ödeyecek.”diye konuştu. (Bekir Çaylak)

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN