""

Soya demonstrasyon ekimi yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:57

Soya demonstrasyon ekimi yapıldı

Yozgat’ta yetişebilecek olan alternatif ürünlerin ekiliş ve üretimini yaygınlaştırmak amacıyla İnceçayır ve Yerköy’de soya demonstrasyon ekimi yapıldı.

Soya demonstrasyon ekimi yapıldı
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat’ta Soya Fasulyesi ekiliş ve üretimini konusunda çiftçileri bilgilendirmek ve hayvancılıkta yem katkısı olarak kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Soya Demonstrasyon ekimi yapıldı.
Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Soya fasulyesi besin değeri çok yüksek olan bir bitkidir. Soya tohumlarında % 40-45 oranında protein, % 18-20 oranında da yağ bulunur. Dünya’da en fazla üretilen ve tüketilen yağ soya yağı, yem sanayisinde en fazla kullanılan hammadde ise soya küspesidir. Bu özellikleriyle soya fasulyesi üretiminin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu demonstrasyonlarda Bakanlığımıza bağlı Bahri Dağdaş Tarımsal Araştırma Enstitüsünün geliştirmiş olduğu Çetinbey çeşidi ile ekim yapılmış olup tohumluk Araştırma Enstitüsünden temin edilmiştir.
Demonstrasyonlar Merkez İlçemize bağlı İnceçayır Köyü ve Yerköy İlçemize bağlı Derebağ köylerindeki 7’şer dekar alanlarda uygulanmaktadır.
İlimizin ekolojik şartları yönünden yazlık olarak ekime uygun olan soyanın ekimindeki bir diğer amacımız İlimizin değişik rakım ve ekolojik şartlarında yetişebileceğini çiftçilerimize göstermektir.İldeki çiftçiler tarafından ekiliş ve üretiminin yapılması ile çiftçimize alternatif ürün sağlanacak ve son yıllarda üretimi düşen soya ürünün İlimizde yetiştirilmesi ile bu konuda öncülük edilecektir”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.