""

SÖZ MİLLETİN… « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:11

SÖZ MİLLETİN…

SÖZ MİLLETİN…
Son Güncelleme :

30 Ocak 2017 - 18:10

TBMM üyeleri, Anayasa değişikliği olması yönünde karar verdi ama son söz milletin. Sanki tek pusula halinde gelecek olan beyaz zemin üzerinde “evet”, kahverengi zemin üzerinde de “hayır” tercihi yapılacak.

Bu arada en çok merak edilen husus ise referandumdan ne çıkacağıdır. Şuana kadar edindiğim izlenime göre 18 madde üzerinde yapılan değişiklik milletin doğrudan yaşamını etkileyecek nitelikte olmadığı yönündedir.

Hatta bir kısım insanlar, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan değişikliğe “evet” dedik ama hiç kimseye faydası olmadığı gibi devletin kurumlarını FETÖ terör örgütünün eline teslim ettiler. Ülkeyi uçurumun ucundan zor kotardık diyenler dahi bulunmaktadır.

İşte bu nedenle yapılacak referandum sonucunun bir önceki referandumda olduğu gibi “evet” çıkacağı yönünde düşüncenin çoğunlukta olduğunu söylemek pek mümkün görünmemektedir.

AK Partiyi endişelendiren bir başka husus ise, ülke ekonomisinin kötü gidişatı referandum oylamasını olumsuz yönde etki edecek olmasıdır.

Dahası MHP tabanının küçük bir kısmı “evet” der ama büyük çoğunluğunun “hayır” diyeceğini düşünenlerin sayısı bir hayli fazla olduğu gibi burada asıl merak konusu olan bir başka husus Ak Parti içinde de “hayır’cı” var mı?

Hasılı Yozgat sokaklarına kulak kabarttığımızda ise, evet mi çıkacak, hayır mı çıkacak kestirmek şimdilik mümkün görünmemektedir.

Bu noktaya nasıl gelindiğini kısaca hatırlayacak olursak, ülkenin bir yığın sorunları bir kenara bırakılıp adeta görmezden gelinerek günlerce kavga dövüş meclisten çıkartılan değişiklikler ne getiriyor, ne götürüyor, hangi derde derman olacak zaman içinde anlaşılacaktır.

Ancak burada asıl dikkat çekmek istediğim hususların en başında Milletimizin birliğine, beraberliğine duygularına bir zarar gelmesinden kaçınılmalıdır.

Toplum arasında keskin kırılmalar yaşanmasına, kutuplaşmaların meydana gelmesine müsaade edilmemelidir.

Toplumun öncelikleri her zaman ön planda tutulmalıdır. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz gibi bir takım olaylara karşı milletin birlikte olduğu duyguları ortadan kaldıracak bir takım olayların yaşanmasına zemin hazırlayacak durumlardan kaçınılmasında fayda vardır.

Dolayısıyla birkaç sonra karşımıza çıkacak referandum konusunda sonuç ne çıkarsa çıksın, bu sonucun Milletimizin birlik ve beraberliğine zarar vermemelidir.

Sonuç olarak, bu ülkede milletin birlik ve beraberliği zarar gördüğü takdirde FETÖ terör örgütü yeniden hortlayacağı gibi yeni terör örgütlerinin de bu boşluktan faydalanmaları daha kolaylaşacaktır. Bu anlamda unutulmamalıdır ki, referandumda görüşünü “evet” olarak beyan eden de, “hayır” olarak belirten de bu ülkenin iyi gününde ve kötü gününde bedenini taşın altına koymaktan kaçınmamıştır.

 

  • Tamamlanmasıyla ilçenin sosyal yönüne ciddi katkı sunması beklenen kültür merkezinde önemli bir konferansın verilmesine vesile olan Başkan!
  • Kış mevsiminde köylerde yaşayan vatandaş mağdur olmaması için bütün imkânları seferber eden Genel Sekreter!
  • Kaldırımlarda vatandaşın rahat yürüyebilmesi için yapılan işgaliyeler için önce uyaran sonra ceza işlemi uygulayan Ekip!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.