""

Stajyer öğrenciler, bölümleri hakkında bilgilendirildi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:06

Stajyer öğrenciler, bölümleri hakkında bilgilendirildi

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde staj yapan öğrenciler okudukları bölümler hakkında bilgilendirildi.

Stajyer öğrenciler, bölümleri  hakkında bilgilendirildi
Son Güncelleme :

14 Haziran 2017 - 7:00

Stajyer öğrencilere kurum ve genel mesleki konularda tavsiyelerde bulunan İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, şunları söyledi: “Stajlarda öğrencilerimize Kurumun işleyişi, yapılan arazi çalışmalarımız ve mesleki konularla ilgili pratik bilgiler verilerek stajyer öğrencilerimizi mesleğe ve hayata hazırlayıp ülkesine ve milletine faydalı insanlar yetiştirme amacını gütmekteyiz.
Bu amaçla İl ve İlçe Müdürlüklerimizle 2017 yılında üniversitelerin tarım ve hayvancılık bölümlerinde okuyan öğrencilerden bütçe imkânları doğrultusunda 45 kişiyi staj programına aldık. Şuan stajlar devam etmektedir. Öğrencilerimize 3308 sayılı Kanunu 25. Maddesi gereğince asgari ücretin yüzde 30’u kadar ücret ödenmektedir. Bakanlığımız ve il Müdürlüğümüzün vizyonu Ülkemiz ve İlimizin Tarım, Hayvancılığı ve Gıda Güvenliğini en ilerilere taşımaktır. Bilindiği üzere tarım ve hayvancılık İlimizin ana geçim kaynağı ve en önemli sektörüdür. Son yıllarda gelişen konjonktür, temiz tarımla üretilmiş güvenilir gıdayı ön plan çıkarmaktadır. Ayrıca alternatif tıbbın ve bitkisel tedavi yöntemlerinin bilimsel çevrelerce kabul görmesi gibi nedenlerle tarım ve hayvancılık daha da öne çıkmaktadır. Öyle görünüyor ki Yakın gelecekte önem bakımından Tarım ve Hayvancılık sektörü sanayi sektörünün bile önüne geçecektir. Bu nedenle mesleki bilgi ve beceri olarak kendinizi iyi yetiştirin. Kurumumuz olarak sizlere yardımcı olmaya her zaman hazırız. İl Müdürlüğü olarak bizim yaptığımız hizmetlerden çok daha iyi hizmetleri gelecekte sizlerin yapması gerekiyor. Bizleri yeterli görmeyin. Sizler Ülkemizin tarım ve hayvancılığını çok daha ilerilere taşıyın.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.