""

Stres yönetimi semineri « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:16

Stres yönetimi semineri

Yozgat’ın Saraykent ilçesinde muhtarlara, kamuda çalışan personel ve halka yönelik “Stres Yönetimi Semineri’’ verildi.

Stres yönetimi semineri
Son Güncelleme :

29 Haziran 2022 - 16:41

Yozgat’ın Saraykent ilçesinde muhtarlara, kamuda çalışan personel ve halka yönelik “Stres Yönetimi Semineri’’ verildi.
Saraykent Şehit Beytullah Yeşilay İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü meslek elemanı Sosyolog Merve Er tarafından katılımcılar bilgilendirildi. Düzenlenen seminerde Sosyolog Merve Er stresin ne olduğu, stresin fizyolojik belirtileri, stresin sağlığa olumsuz etkisi, neden stresle baş edilmeli ve stresle baş etme teknikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Er, stresin hayatın doğal bir parçası olduğunu bunu yok saymanın sadece insanın kendisini kandırmak olacağına değindi. Er, stresin olumsuz yanı olduğu kadar olumlu yanlarında bulunduğu belirterek stresi bir ilaca benzetti. Er, “İlacın eğer dozu iyi ayarlanırsa vücudumuza iyi gelir ve bizi iyileştirir ancak dozu ayarlanamaz fazla gelirse vücudumuzu zehirler.
Bu nedenle stresi yönetmek önemlidir. Stresle mücadele ederken zihinsel ve bedensel teknikler kullanılır. Zihinsel olarak düşüncelerimiz olumlu olmalı. Olumlu düşünce, olumlu duygu ve davranışa neden olur. Hayata olumsuzluklar penceresinden değil de hayatın içinde ki mucizelere odaklanılmalı. İstisna dahi olsa hayatımızda olan güzellikler bizi hayata bağlamaktadır.” dedi.
Seminerde katılımcılar aktif rol aldı ve kendilerini strese iten sebeplerle ilgili grup etkinliğine katıldı. Katılımcılar hayatında “iyiki”lerini paylaştı. Son olarak nefes egzersizi ve meditasyonla seminer sonlandırıldı. Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.