""

Sülüklü Göl tanıtılmayı bekliyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:05

Sülüklü Göl tanıtılmayı bekliyor

Yerköy Poyraz Köyde bulunan Sülüklü göl’de yaşayan binlerce sülüğün hastaların tedavisinde kullanıldığını belirtilerek, burasının tanıtımının yapılarak bölgenin turizm’e kazandırılması bekleniyor.

Sülüklü Göl tanıtılmayı bekliyor
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2017 - 7:00

Yerköy Poyraz Köyü sakinleri, şifa kaynağı olan Sülüklü Göl’ün hem hastalara şifa olması hem de bu bölgenin turizm’e kazandırılması için bu göl’ün değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmasını istiyor.
Poyraz Köyü Muhtarı Nurettin Arslan, ülkenin çeşitli yerlerinde bulunan sülüklü göllerin hastaları tedavi etme amaçlı kullanılmasının yanı sıra turizm açısından da büyük önem arz ettiğini söyledi. Sülüklü gölün turizm’e kazandırılarak bölgenin kalkınmasına ekonomik anlamda katkı sağlayabileceğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “ Köyümüzde bulunan ve şifa kaynağı olan sülüklü göl içerisine yabancı maddeler temizlenip, merdiven yapılarak Gölün etrafı tel örgüyle kapatılıp, daha sağlıklı ve daha temiz bir şekilde vatandaşların hizmetine sunulabilir ve Sülüklü Göl, sağlık turizmi merkezi haline getirilebilir. Sülükler, birçok hastalığa iyi geliyor. Sülüklü Gölümüz, halkımızın yoğun rağbet gösterdiği bir alandır. Bu gölün onarılmasını turizm’e kazandırılmasının yanı sıra şifa dağıtması için bizlere destek verilmesini istiyoruz”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.