""

Sürmeligaz İlçelerimizi de Doğalgaz ile buluşturuyor « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 08:23

Sürmeligaz İlçelerimizi de Doğalgaz ile buluşturuyor

Sürmeligaz İlçelerimizi de Doğalgaz ile buluşturuyor
Son Güncelleme :

14 Ekim 2024 - 17:21

Yozgat merkezin doğalgaz hizmeti ile buluşmanın üzerinden uzun yıllar geçti, vatandaş ilk yıllarda kapısına ilk kez gelen bu hizmeti kullanırken, biraz tedirgin davranmış olsa da sonrasında hem ekonomik hem kolaylık hem de sağlıklı olduğunu görünce ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu gördü.
Yozgat eskiden olduğu gibi kış mevsimlerini bol yağışlarla geçirmiyor olsa da, kış aylarında özellikle akşamları sert ve soğuk geçmektedir. Meteorolojinin verilerine baktığımızda havaların artık soğumaya başladığı, sıcaklıkların mevsim normallerine göre ciddi düşüşler olacağı görülmektedir. Havalar bu haftadan sonra Karadeniz bölgesinden başlayarak, soğumaya ve kar yağışı olacağı bildirilmektedir.
Yozgat’ın doğalgaz hizmetlerinden faydalanmasında gayret ve çabası göz ardı edilmeyecek kadar önemli girişimleri bulunan Sürmeligaz bölge sorumlusu Kasım Kahraman beyin buradan kulaklarını çınlatmadan geçmek olmaz.
Kasım bey, Yozgat merkez başta olmak üzere bütün ilçelerimizin doğalgaza kavuşması için gece gündüz demeden fedakarca bir çalışma ortaya koymuştu.
O günlerden bu günlere geldiğimizde bugün Sürmeligaz’ın Yozgat işletme müdürü İhsan Salman bey’in geçtiğimiz günlerde bir haber sitesine verdiği röportaj dikkatimi çekti. Yozgat’ta il sınırları içerisinde henüz doğalgaz ile buluşmayan ilçelerimiz olduğunu biliyoruz.
Bu konuda Sürmeligazın Saraykent ve Sarıkayadan sonra gelecek yıl da Kadışehri ve Yenifakılı ilçeleri ile Çiğdemli kasabını doğalgaza kavuşturacağını verdiği röportajdan öğrendim.
Yozgat Sürmeligaz İşletme Müdürü İhsan Salman, yaptığı açıklamada Sürmeligaz’ın 2024 yılı yatırım programı çalışmalarını Yozgat’ın değişik bölgelerinde uygulamaya devam ettiklerini bildirdi.
Sürmeligaz İşletme Müdürü Salman, 2024 yılı programında ilk gaz akışını Sorgun’a bağlı Bahadın kasabasında gerçekleştirdiklerini ve Bahadın’ın doğalgaz konforundan istifade etmeye başladığını hatırlattıktan sonra Sürmeligazın bu aşamada 2 ekiple Saraykent ve Sarıkaya ilçelerinde doğalgaz çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.
İşletme Müdürü Salman, açıklamasında “Bahadın kasabanının ardından Saraykent ve Sarıkaya ilçelerimizde doğalgaz çalışmalarımız yıl sonuna kadar tamamlanacak.Sarıkaya ve Saraykent’li vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Sürmeli Gaz’ın Yozgat’ta 150 bin abonesi bulunduğunu kaydeden İhsan Salman “Bizim 2025 yatırım programımızda 2 ilçe ve 1 beldemiz var. Yenifakılı ve Kadışehri ilçemiz ile Çiğdemli beldemiz de önümüzdeki yıl doğalgaza kavuşacak ve abone sayımız artmış olacak” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.