""

Süt üretimi ve su ürünleri işleme projelerine büyük destek « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 22:28

Süt üretimi ve su ürünleri işleme projelerine büyük destek

IPARD II Programı 13. Başvuru Dönemi, hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik değerlendirme sürecinde 45 adet proje, destek almaya hak kazandı.Desteklenecek bu projelerle Yozgat’ta süt ve su ürünleri üretimi artırılacak.

Süt üretimi ve su ürünleri işleme projelerine büyük destek
Son Güncelleme :

17 Nisan 2024 - 17:01

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından IPARD II Programı 13. Başvuru Çağrısı kapsamında hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik değerlendirme süreci tamamlandı ve 45 adet proje destek almaya hak kazandı. Bu kapsamda Yozgat, tarım ve hayvancılık alanında önemli bir adım atarak süt üretimi ve su ürünleri işleme projelerine büyük destek sağlayacak.
Özellikle süt üretimi alanında yapılan desteklerin, Yozgat’ın süt ve süt ürünleri potansiyelini daha da artırarak bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Aynı şekilde su ürünleri işleme ve pazarlama projesinin de bölgedeki balıkçılık sektörünün gelişimine önemli bir ivme kazandırması öngörülüyor.
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, il genelinde 3 adet süt üreten işletme ve 1 adet su ürünleri işleme ve pazarlama projesinin destek almaya hak kazandığını duyurdu. Özkan, bu projelerin Yozgat’ın tarımsal potansiyelini ve ekonomisini güçlendirmeye büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti.
Vali Özkan, süt üretimi ve su ürünleri işleme projelerinin kentteki hayvancılık ve tarım sektörlerinin gelişimine önemli bir ivme kazandıracağını vurgulayarak, bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte yerel üreticilerin gelir düzeyinin artması ve istihdamın olumlu yönde etkilenmesinin beklendiğini ifade etti.
Vali Özkan, bu tür tarım ve hayvancılık projelerine sağlanan desteklerin Yozgat’ın ekonomik ve sosyal kalkınması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı’na, milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti./ Yusuf BAĞCI

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN